MOL Romania sustine 360 de tineri talentati cu fonduri totale de 354.000 de lei

MolMOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au anuntat rezultatele celei de-a unsprezecea editii a Programului MOL de promovare a talentelor. Fondurile alocate, in valoare de 354.000 de lei, vor ajuta 360 de tineri talentati. Cinci sportivi sustinuti inclusiv prin Programul MOL de promovare a talentelor participa la Jocurile Olimpice de Vara 2016 de la Rio de Janeiro.  Sportivii prezenti la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, beneficiari ai Programului MOL de promovare a talentelor, sunt: Radu Marius – natatie, finantat la 6 editii ale programului; Robert Glinta – natatie, finantat la 5 editii; Andrea Miklós – atletism, finantata la 3 editii; Bernadette Szőcs – tenis de masa, finantata la o editie si Ana Dascal – natatie, declarata castigatoare la editia actuala.

Kinga Daradics, MOL RomaniaSimtim o bucurie speciala in acest an olimpic. Motto-ul olimpic «Citius, Altius, Fortius» se traduce in munca multa, asidua, consecventa, formare de caractere umane, rezilienta. Toate acestea nu vin niciodata de la sine. Talentul nu este de ajuns, trebuie sa existe si acea perseverenta, acces la echipamente, conditii de pregatire pentru a fi mai buni, mai puternici. Si bucuria noastra vine din faptul ca timp de 11 ani am putut sa fim langa tinerii talentati astfel incat unii dintre acestia sa poata reprezenta Romania la Jocurile Olimpice. Felicitarile noastre speciale in acest an merg catre cei 5 fosti sau actuali beneficiari ai Programului MOL de sprijinire a talentelor care sunt o parte a echipei Romaniei la Rio de Janeiro. De asemenea, felicitari antrenorilor lor pentru aceste performante. Pe langa sprijinul continuu in acesti 11 ani, in domeniul artelor si sporturilor – ne mandrim cu acei tineri talentati care se numara printre cei mai buni atat in tara cat si peste hotare. Munca lor dar si munca tinerilor aflati la inceput de drum, a acelora pe care inca poate nu-i cunoastem, merita sa fie sustinuta prin parteneriate stabile, prin programe de durata al caror rezultat sa bucure o tara intreaga”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL Romania.

Al doilea deceniu al Programului MOL de promovare a talentelor a debutat cu un numar record de 534 de proiecte inscrise, prin care s-a solicitat finantarea a 1.859 de tineri sportivi si artisti cu suma totala de peste 3.300.000 de lei. Alocarea fondului de 354.000 lei s-a facut in urma propunerilor juriilor de sport si arta, fiind declarate castigatoare 171 de proiecte prin care obtin finantare 360 de tineri talentati.

In domeniul artelor au fost selectate 50 de proiecte sustinute cu 120.000 de lei, iar la categoria sport au fost alese 103 de proiecte care au obtinut in total suma de 164.000 lei. La categoria de varsta de peste 18 ani – unde sunt invitati sa se inscrie beneficiarii editiilor precedente ale programului, care au implinit varsta majoratului – suma totala de 70.000 lei a fost impartita intre 18 proiecte.

Printre tinerii artisti care beneficiaza de finantare la aceasta editie a programului se numara Malina Ciobanu si Mircea Dumitrescu – vioara, Botond Szőcs – pian, Ada Ciontu – arte plastice, Zirbo Cornelius – violoncel si Corul de Copii Kodály Zoltán.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.