CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

MOL Romania sustine cauzele a peste 730 de copii si tineri cu nevoi speciale

MMol pentru sanatatea copiilor 2012OL Romania si Fundatia pentru Comunitate au selectat organizatiile non-profit care vor beneficia de o finantare totala in valoare de 300.000 de lei in cadrul celei de-a sasea editii a Programului MOL pentru sanatatea copiilor. Astfel, vor fi sustinute cauzele a peste 730 de copii cu deficiente, bMol_Romania_Programul_MOL_pentru_sanatatea_Copiilor_2012oli cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave. Cele 19 proiecte selectate pentru finantare urmeaza sa fie derulate in perioada ianuarie-august 2015.

Kinga_Agnes Daradics_Mol_Romania„Cele sase editii de pana acum ale programului au generat peste 630 de proiecte privind reintegrarea psiho-sociala a copiilor cu nevoi speciale de sanatate. Calitatea acestor proiecte, nivelul de pregatire a specialistilor implicati si rezultatele obtinute ne dau speranta ca, pe langa cele peste 100 de proiecte finantate de catre MOL Romania, si celelalte vor gasi sustinere in folosul comunitatii noastre. Dorim sa sustinem in continuare acest program initiat in 2009 in beneficiul copiilor si tinerilor cu nevoi speciale, prin care sprijinim solutionarea unor probleme cronice existente, implicand atat specialisti cat si familiile celor afectati”, a declarat Kinga Daradics, CEO al MOL Romania.

Organizatiile castigatoare provin din Bucuresti si din judetele Alba, Bacau, Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iasi, Satu Mare, Salaj, Suceava, Sibiu, Timis. Printre domeniile in care vor fi derulate proiecte se numara terapia prin arta, meloterapie, ludoterapie, terapie prin dans, acvaterapie, stimulare senzoriala, terapie prin poveste, atelierele de teatru, terapia asistata de animale etc.

Despre proiectele finantate:

  • Fundatia Hospice Emanuel din Oradea ofera interventii terapeutice in scopul minimalizarii distresului si anxietatii experimentate de copii in mediul spitalicesc si asigurarii cresterii si dezvoltarii lor optime in perioada internarii in spital si dupa intoarcerea acasa.
  • Prin proiectul Asociatiei Hip-Tep un grup de 12 copii cu dizabilitati grave vor beneficia saptamanal de sedinte de hipoterapie oferite de doi specialisti pe o perioada de 8 luni.
  • Asociatia Audiosofia se adreseaza prin acest proiect copiilor hipoacuzici (purtatori de implant cohlear sau de aparate auditive conventionale) cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, printr-un program de terapie prin joc si dramaterapie.
  • Asociatia de Miscare de Tabara Yuppi organizeaza o tabara de recreere terapeutica / terapie prin experienta cu scopul de a oferi pentru 40 de copii cu varsta intre 13-17 ani, tratati de boli canceroase, activitati la care nu au acces in viata cotidiana.
  • Asociatia HorsEmotion ofera copiilor cu afectiuni neuro-motorii, psiho-motorii si psihiatrice, care provin din familii dezavantajate financiar, o calitate de viata mai buna prin imbunatatirea starii fizice, dar mai ales psihice si emotionale.
  • Proiectul Asociatiei Romane pentru Studiu si Interventie in Trauma vine in intampinarea nevoilor tinerilor pacienti de a intelege ”mesajul” pe care pielea incearca sa-l transmita si de a-l transpune intr-o forma care sa aiba semnificatie pentru ei.
  • Asociatia Prosperitas Vitae sustine ca intarzierea in dezvoltare a copilului mic, observata timpuriu, poate fi compensata printr-o stimulare adecvata, prin adaptarea unor metode terapeutice la necesitatile si particularitatile copilului si prin folosirea unor metode terapeutice noi, complementare.
  • Scopul proiectului Asociatiei Kozmutza Flóra este de a imbunatati capacitatile motrice deficitare, de a dezvolta independenta in apa si de toate zilele, prin activitati tintite si ludice de acvaterapie, profitand de efectele benefice ale apei si inotului, si prin aceste experiente pozitive dezvoltarea auto-evaluarii, increderii in sine si personalitatii copiilor participanti.
  • Interventia propusa de Asociatia Elfi se axeaza pe dezvoltarea unei legaturi afective echilibrate, dezvoltarea unor abilitati si mecanisme de „coping” adecvate si de relationare prin comunicare verbala, nonverbala si atitudine sociala agreata realizata in prim pas intre beneficiar si terapeuti, cu ajutorul terapiei asistata de caini.
  • Asociatia Lumina doreste sa realizeze o interventie de „legacy making” prin povesti digitale pentru 15 copii care sufera de boli limitatoare de viata din judetul Bacau si sa dezvolte competentele a 15 membri de familie (parinti, frati) in a sprijini copilul bolnav din familie, in a-si crea propria poveste digitala, ca mecanism de „coping”.
  • Asociatia Prader Willi din Romania organizeaza weekend-uri terapeutice, la care participa si parintii celor 45 de copii inclusi in proiect din Zalau si imprejurimi, cu diverse dizabilitati produse de boli rare si cu tulburari din spectrul autist.
  • Asociatia Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu realizeaza sedinte de cantat in comun de tip Singende Krankenhaueser si activitati aferente (promovarea beneficiilor activitatii de muzica si miscare) pentru 88 copii intre 7-12 ani cu afectiuni psihiatrice de la Sectia de Psihiatrie Infanto-Juvenila a spitalului.
  • Fundatia de Abilitare Speranta propune ca prin activitatile specifice de muzicoterapie sa maximizeze sansele de abilitare pentru minim 20 de copii cu dizabilitati sau decalaj in dezvoltare.
  • Asociatia Umanitara Ioana ofera servicii de stimulare si recuperare psihomotrice pentru copiii cu deficienta mentala din doua scoli speciale din judetul Hunedoara, prin intermediul ecvinelor (cal, ponei si magarus).
  • Asociatia Licuricii propune imbunatatirea calitatii vietii a 20 de copii cu diabet din evidenta Sectiei de diabet zaharat, boli de nutritie si metabolice, din cadrul Spitalului Judetean Suceava. Copiii vor beneficia de sprijin psihologic in vederea procesarii experientelor traumatice asociate cu evolutia cronica si spitalizarea, vor fi incurajati in vederea exprimarii gandurilor si emotiilor legate de boala si spitalizare, vor dobandi strategii sanatoase de a face fata mediului spitalicesc.
  • Proiectul Fundatiei Inocenti este destinat unui un grup de minim 52 copii cu diferite afectiuni, care vor realiza Jurnale de sanatate cu desene si fotografii, exprimand orice trairi si sentimente – suparare, frica de spitalizare, neincredere, nervozitate etc. din perioada spitalizarii.
  • Fundatia Vatra Pascanilor contribuie la dezvoltarea personala si stimularea autoexprimarii creative a copiilor cu deficiente severe si asociate de la Scoala Gimnaziala Speciala Pascani prin activitatile de la cabinetul de artterapie – tehnica modelajului si olaritului – in vederea facilitarii integrarii scolare, profesionale si sociale a acestora.
  • Asociatia Equus asigura posibilitatea copiilor cu diferite dizabilitati care provin din familii cu situatie sociala dezavantajata, din mediul rural, de a participa la terapie cu cai.
  • Asociatia pentru Protectia Familiei Életfa /Copacul Vietii/ ofera terapie prin arta unui numar de 50 de copii si tineri cu nevoi speciale care frecventeaza doua centre de reabilitare.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.