MOL Romania sustine cu 300.000 lei programele pentru sanatatea copiilor

Pana pe 2 noiembrie, ONG-urile care deruleaza proiecte de terapie emotionala sau terapie prin arta pentru copiii afectati de boli cronice, care sufera de dizabilitati sau se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave, pot aplica pentru un grant de maximum 20.000 de lei. Suma este acordata sub forma de prefinantare de catre MOL Romania, in cadrul celei de-a patra editii a Programului – MOL pentru sanatatea copiilor. Proiectele propuse de ONG-uri trebuie sa fie implementate in perioada 30 noiembrie 2012 – 21 octombrie 2013. Derulat impreuna cu Fundatia pentru Comunitate, programul MOL pentru sanatatea copiilor dispune de un buget total al sponsorizarilor de 300.000 lei.

„In esenta, prin programul MOL – Pentru sanatatea copiilor este sprijinita munca de zi cu zi a unor echipe complementare, care lupta alaturi de parinti astfel incat copiii lor aflati in suferinta sa iși amelioreze starea de sanatate. Pe parcursul celor 3 ani de existenta a acestui program, MOL Romania a sustinut 53 de proiecte cu peste 200.000 euro si astfel au fost ajutati 5.600 de copii cu nevoi speciale”, a declarat Kinga Daradics, CEO MOL Romania.

In cadrul evenimentului de lansare a programului, care a avut loc la Scoala Speciala Pascani, cinci organizatii dintre cele 17 finantate anul trecut au prezentat rezultatele obtinute pe parcursul desfasurarii proiectelor. Fundatia Vatra Pascanilor, Asociatia Bóbita din Targu Secuiesc, Fundatia de Sprijin Comunitar, Asociatia pentru Promovarea Dezvoltarii Personale din Bacau si Asociatia Hip-Tep din Aiud au avut un schimb de experienta care a deschis calea unei colaborari ulterioare.

„Rezultatele programului MOL – Pentru sanatatea copiilor organizat de Fundatia pentru Comunitate si finantat de MOL Romania au fost pozitive, terapia prin arta contribuind la dezvoltarea personala si stimularea autoexprimarii creative a copiilor cu deficienta mintala, precum si la facilitarea integrarii lor scolare, profesionale si sociale. La Scoala Speciala Pascani proiectul a avut un rol important si in randul comunitatii locale, mobilizand voluntari din partea Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova, iar elevii de la scolile obisnuite din localitate s-au alaturat colegilor lor de la scoala speciala”, a declarat András Imre, Director Executiv al Fundatiei pentru Comunitate.

Programul MOL – Pentru sanatatea copiilor este organizat de Fundatia pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.