MOL Romania sustine tinerii din medii defavorizate sa obtina ”Permis pentru viitor”

Permis pentru viitor_conferinta de presa_OltenitaMOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au lansat cea de-a treia editie a programului de responsabilitate sociala Permis pentru viitor.

Prin proiect se acorda finantare tinerilor din medii defavorizate pentru plata costurilor obtinerii permisului de conducere (scoala de soferi si taxele adiacente). Tinerii cu posibilitati materiale reduse, pentru care dobandirea permisului de conducere poate fi o conditie sau un avantaj in obtinerea unui loc de munca sau in mentinerea si extinderea atributiilor de serviciu, pot depune solicitarile de finantare pana in 27 ianuarie 2018.

Programul  Permis pentru viitor se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani, din medii defavorizate, care doresc sa obtina permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie).

camelia-ene-ceo-country-chairman-al-mol-romaniaInteresul manifestat si solicitarile prezentate in cei doi ani de existenta a programului MOL Permis pentru viitor ne incurajeaza  sa continuam sustinerea tinerilor din medii defavorizate, care doresc sa obtina un loc de munca sau sa-si extinda atributiile in cadrul unui serviciu deja existent. Acestia intra pe piata muncii si isi incep viata profesionala dintr-o pozitie dezavantajata fata de cei care dispun de resurse materiale si educationale. Prin acest program ne-am propus sa le fim alaturi, sa le asiguram o sansa suplimentara pe piata fortei de munca si in viata”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL Romania.

La evenimentul de lansare a celei de-a treia editii a programului au participat sase tineri care, in cadrul editiei precedente a programului, au obtinut permisul de conducere sau se afla in diferitele faze de pregatire pentru examen.

„Sunt foarte recunoscatoare pentru aceasta oportunitate oferita si sunt convinsa ca de acum incolo, pe drumul pe care-l voi urma, permisul de conducere imi va fi de mare folos!” – a declarat Cornelia Turtucaianu din Stancea, Calarasi, una dintre tinerele care participa la program.

In cadrul celor doua editii ale programului pana in prezent au obtinut permis de conducere 29 de tineri: 24 categoria B, 4 categoria C si un carnet categoria B – automobil adaptat pentru persoane cu dizabilitati. Alti 30 de beneficiari sunt programati pentru sustinerea examenului sau se afla in diferite faze ale cursurilor scolii de soferi.

„In urmatoarea perioada, pana la finalizarea inscrierilor, dar si pe parcursul anului vom oferi celor interesati toate informatiile necesare referitoare la conditiile acordarii finantarii. Incurajam tinerii sa-si motiveze clar solicitarile si sa descrie necesitatea si beneficiul scontat al obtinerii permisului de conducere”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Rermenul final pentru depunerea solicitarilor este 27 ianuarie 2018.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.