MOL Romania va acorda finantari de 650.000 de lei pentru 50 de proiecte de mediu

Mol Romania_Spatii_Verzi_2014MOL Romania va acorda finantari de 650.000 de lei pentru realizarea a 50 de proiecte de protectia mediului, in cadrul celei de-a noua editii a programului Spatii Verzi derulat impreuna cu Fundatia pentru Parteneriat. Finantarile totale acordate de la inceputul programului depasesc, astfel, echivalentul a un milion de euro. Fundatia pentru Parteneriat a selectat cele 50 de proiecte, care vor primi finantari totale de 650.798 lei, dintr-un numar de 179 de candidaturi, din 35 de judete. La fel ca in ceilalti ani, Programul Spatii Verzi Mol Romania_Spatii_Verzi01_20142014 are doua componente – Spatii Verzi Urbane si Arii Naturale Protejate.

Kinga_Agnes Daradics_Mol_RomaniaMOL Romania a lansat programul Spatii Verzi in urma cu aproape un deceniu si compania a ramas fidela devizei «Pentru cei ce vor mai mult verde». Ne propunem sa ne implicam mai mult, sa facem mai mult pentru comunitate si credem ca responsabilitatea noastra fata de mediu trebuie dublata de eforturi consecvente pe termen lung. Este parte a filosofiei noastre de afaceri si vom ramane un partener de incredere al celor care vor sa realizeze proiecte «verzi», care vor infrumuseta si imbunatati viata comunitatilor, cu efecte durabile si sustenabile”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman MOL Romania.

Pentru componenta Spatii Verzi Urbane au fost depuse 94 de proiecte, dintre care 27 au fost declarate castigatoare de catre comitetul de Mol Romania_Spatii_Verzi02_2014evaluare a programului. Asociatiile castigatoare vor reamenaja curti de scoli, de gradinite, parcuri publice, curti ale centrelor de copii in 25 de orase din 17 judete.

De asemenea, vor fi plantati peste 2.000 de arbori si arbusti si in jur de 14.000 flori, pe o suprafata de 30.000 de metri patrati de spatii verzi. Aceste terenuri vor deveni spatii de desfasurare a unor activitati de constientizare de protectia mediului, in special pentru elevi.

Un numar de 85 de proiecte au fost propuse pentru finantare la categoria Arii Naturale Mol Romania_Spatii_Verzi03_2014Protejate, iar 23 dintre acestea au fost selectate pentru finantare. Castigatorii au obtinut fonduri pentru activitati tip Junior Ranger, amenajarea de potecilor tematice, organizarea de evenimente precum „Ziua Rezervatiei”, „Ziua Biodiversitatii”, expozitii si amenajarea  unor centre de vizitare. Proiectele se vor derula in 14 judete din tara.

Suma maxima ce poate fi alocata unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spatiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. In cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finantare individuala este de 20.000 lei.

Lista proiectelor castigatoare din sectiunea SPATII VERZI poate fi gasita AICI, iar proiectele castigatoare din sectiunea ARII PROTEJATE pot fi gasite AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.