MOL Romania va finanta cu 640.000 lei un numar de 47 proiecte de mediu

mol_2MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au selectat organizatiile care vor beneficia de finantari de 640.000 de lei pentru a implementa proiecte de mediu. Proiectele din a 10-a editie a Programului Spatii Verzi vor fi realizate in 18 judete din Romania, iar finantarile totale acordate de la inceputul programului au ajuns la aproape 5 milioane de lei. In cadrul componentei Spatii Verzi Urbane, din 86 de cereri de finantare au fost selectate 25 de proiecte care se vor desfasura in 17 judete ale tarii. Organizatiile castigatoare vor reamenaja curti de scoli, de universitati, de gradinite, curti de biblioteci, parcuri publice, curti ale centrelor de copii. Doua dintre proiectele selectate se vor desfasura in gradini botanice.MOL Spatii Verzi

Prin activitatile acestor proiecte vor fi plantati peste 4.000 de arbori si arbusti si in jur de 7.500 flori, pe o suprafata de 27.690 mp de spatii verzi. Aceste terenuri vor deveni spatii de desfasurare a unor activitati de constientizare de protectia mediului, in special pentru elevi. Un numar de 60 de proiecte au fost depuse la componenta Arii Naturale Protejate, iar 22 dintre acestea au fost selectate pentru finantare. Castigatorii au obtinut fonduri pentru activitati tip Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum „Ziua Rezervatiei”, „Ziua Biodiversitatii”, expozitii si amenajarea unor centre de vizitare. Proiectele din componenta Arii Naturale Protejate se vor derula in 11 judete din tara”, au declarat initiatorii proiectului.

In cele noua editii anterioare ale programului Spatii Verzi, desfasurate in perioada 2006-2014, s-au implicat peste 150.000 de participanti. Proiectele finantate au „inverzit” o suprafata de circa 400.000 de metri patrati. De asemenea, Spatii Verzi a sprijinit 147 de proiecte de popularizare a importantei ariilor protejate, prin activitati variate: crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger – in care copiii au fost indrumati in domeniul protectiei si conservarii patrimoniului natural, infiintarea de poteci tematice in scop educational.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.