Mona Nicolici – Ambasador al Romaniei in Saptamana Europeana a Competentelor Profesionale

Mona NicoliciMona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom, a fost desemnata Ambasador al Romaniei pentru editia din 2017 a Saptamanii Europene a Competentelor Profesionale (20-24 noiembrie).

Campania este organizata de Comisia Europeana si include sute de initiative ale tarilor din Uniunea Europeana, care sa evidentieze beneficiile pe care le aduce formarea profesionala si tehnica pentru persoanele de toate varstele. Sloganul campaniei europene este “Descopera-ti talentul!”, pentru a aduce in atentia cetatenilor faptul ca, prin educatie profesionala, o persoana isi poate descoperi pasiunea pentru o meserie si noi talente care de multe ori raman ascunse in lipsa oportunitatilor de formare.

Mona Nicolici face parte dintr-un grup de ambasadori din diferite state membre UE, care promoveaza in mod voluntar importanta formarii profesionale in tarile lor de origine, fiind numita de catre Comisia Europeana si Saptamana Europeana a Competentelor Profesionaleautoritatile care se ocupa de invatamantul profesional din Romania.

Romania are multe de invatat de la alte state membre UE atunci cand vine vorba de invatamantul profesional.Unul dintre punctele noastre de interes este de a aduce impreuna un numar cat mai mare de angajatori, care sa ofere sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii in scoli si formarea practica a elevilor, ajutandu-i sa fie mai bine pregatiti pentru piata muncii. Speranta noastra este de a atinge performantele altor tari in materie de educatie profesionala pentru ca avem multi tineri talentati, dornici sa munceasca, si trebuie sa luptam pentru a le da sansa unei educatii de calitate”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Avand o experienta solida in comunicare si in calitate de lider de opinie, Mona Nicolici a fost printre primele persoane care au dezvoltat conceptul de Responsabilitate Sociala Corporativa in Romania. Inainte de a se alatura domeniului responsabilitatii sociale, a lucrat 12 ani ca jurnalist de televiziune.

Proiectele coordonate de Mona Nicolici si echipa ei de la OMV Petrom urmaresc promovarea bunelor practici si investitiilor, inclusiv private, in formarea meseriasilor din Romania. In ultimii 3 ani, prin campania ”Romania Meseriasa” a OMV Petrom au fost derulate numeroase initiative de schimbare sistemica a educatiei, printre cele mai importante numarandu-se:

  • Primul studiu national de perceptie privind meseriile si meseriasii
  • Primul Raport de Politica Publica dedicat Invatamantului Profesional din Romania
  • Programe de buna practica pentru pregatirea intensiva, formala si non-formala, a elevilor din invatamantul profesional (Scoala Petrolistilor, Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei)

Mai mult, datorita proiectelor in domeniul invatamantului profesional, OMV Petrom participa la dezbaterile din cadrul programului “Romania educata” al Administratiei Prezidentiale.

Anul trecut, aproape 1000 de evenimente au avut loc in toata Europa in timpul Saptamanii Europene a Competentelor Profesionale, mesajul ajungand la aproape un milion de persoane. Campania poate fi urmarita si dupa hashtag-urile #EUVocationalSkills si #DiscoverYourTalent.

Pe site-ul Comisiei Europene, pot fi inscrise initiativele tuturor celor care desfasoara programe de dezvoltare a competentelor profesionale in perioada 1 septembrie – 31 decembrie. Pana in prezent, au fost inscrise 14 initiative din Romania si 640 la nivel european.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.