Mondelēz International extinde programul Harmony pentru productia sustenabila de grau

mondelez 2Mondelēz International isi extinde programul Harmony pentru o productie sustenabila de grau, prin marcile globale belVita si Barni. In perioada urmatoare, ambalajele de pe piata europeana vor avea pentru prima data sigla programului Harmony.

Programul Harmony implica, in prezent, 1.700 de fermieri, 13 mori si 21 de cooperative din Belgia, Cehia, Franta, Italia, Polonia si Spania. Incepand cu acest an, graul Harmony a fost semanat si in Ungaria.
Mondelēz International este aproape de atingerea obiectivului de compatibilitate de 100% a graului cu Carta Harmony, stabilit pentru 2022, pentru toate marcile europene de biscuiti.

Prin extinderea programului, productia anuala de grau este preconizata sa creasca la peste 280.000 de tone pana in 2022. In prezent, programul Harmony acopera 60% din productia companiei de biscuiti in Europa.

Flora Schmitlin, Manager de Program Harmony Uniunea Europeana“Suntem cel mai mare producator de biscuiti din lume si este important sa ne asiguram ca graul este cultivat intr-un mod sustenabil. Prin programul Harmony, schimbam modul in care graul este cultivat si recoltat in Europa. Vrem sa oferim consumatorilor produse de inalta calitate, pe baza de materii prime cultivate intr-o maniera sustenabila”, a declarat Flora Schmitlin, Manager de Program Harmony Uniunea Europeana.

Graul este cultivat de catre fermierii locali, langa fabricile de biscuiti Mondelēz International, in conformitate cu principiile sustenabile. Acestia primesc un pret premium, pentru a se asigura ca respecta Carta Harmony, o carta exigenta si imbunatatita a practicilor agricole pentru cultivarea graului intr-un mod suste nabil. Acest lucru previne utilizarea pesticidelor si ingrasamintelor, conserva apa si solul, si reduce emisiile de carbon.

Carta Harmony contine, de asemenea, practici specifice pentru sporirea biodiversitatii. Fermierii parteneri ai programului Harmony protejeaza si promoveaza biodiversitatea, dedicand 3% din terenuri florilor melifere sau gardurilor vii, pentru a atrage si a hrani albine si fluturi. Habitatele ecologice create de programul Harmony ofera, totodata, un mediu perfect si de hrana pentru insectele care sunt esentiale in lupta impotriva Mondelez 1 (1) parazitilor. Prin urmare, prezenta acestor insecte reduce folosirea pesticidelor. Aceasta biodiversitate mai mare conduce, in plus, la un mediu mai puternic si mai rezistent.

Partenerii externi efectueaza anual audituri pentru a monitoriza respectarea Cartei Harmony de catre fermieri.

Harmony este programul european de sustinere a graului sustenabil al Mondelēz International, creat in Franta in 2008. Cu peste un deceniu de expertiza, programul este recunoscut ca un punct important in stabilirea aprovizionarii cu grau care garanteaza transparenta maxima si conservarea biodiversitatii locale.

Harmony in cifre

 • 1.700 fermieri parteneri in Europa
 • 39.000 de hectare de grau Harmony semanate in Europa in 2017
 • 177 000 de tone de grau francez Harmony recoltate in Europa in 2017
 • 1.026 hectare de pajisti cultivate cu flori
 • 20% dintre produsele de protectie a culturilor, in medie, in campurile Harmony intre 2009 si 2017, in conformitate cu indicatorul de referinta al Treatment Frequency Index din 2008, calculat de Ministerul Agriculturii din Franta
 • 98% din biscuitii LU vanduti in Franta, fabricati cu grau Harmony

Carta Harmony reuneste bune practici sustenabile de cultivare a graului pentru a:

 • Minimiza utilizarea pesticidelor si a ingrasamintelor, in special prin:
 • selectia riguroasa a semintelor de grau pe baza rezistentei lor si asigurarea calitatii biscuitilor
 • recomandari privind rotatia culturilor si ingrijirea solului
 • utilizarea instrumentelor decizionale pentru un tratament mai precis si rapid
 • fiecare tratament fiind inregistrat si justificat
 • Reduce emisiile de carbon, in special prin reducerea utilizarii ingrasamintelor
 • Protejarea resurselor de apa
 • Protejarea si promovarea biodiversitatii locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.