Mondelēz International raporteaza un progres semnificativ in programul Cocoa Life

mondelez 2016Mondelēz International a publicat primul raport cu privire la progresul inregistrat de programul de sustenabilitate Cocoa Life. Acesta evidentiaza eforturile si impactul deosebit al acestuia, pana in prezent, in sase tari in care se cultiva cacao: Ghana, Costa de Fildes, Indonezia, Republica Dominicana, India si Brazilia. Din anul 2012, cand s-a inceput acest programsi pana la sfarsitul anului 2015, Cocoa Life a sustinut 76.700 fermieri din peste 795 de comunitati, stabilind o baza solida si un cadru pentru acesta.  Raportul ofera date de masurare obtinute in urma primei evaluari aimpactului programului Cocoa Life in Ghana, unde acesta a inceput ca si parteneriat Cadbury. Rezultatele initiale arata ca veniturile fermierilor din programul Cocoa Life s-au triplat incepand cu 2009, ceea ce reprezinta cu 49% mai mult decat in comunitatile monitorizate. De asemenea, productia de cacao a crescut cu 37 de procente. Raportul include si date despre evaluarea nevoilordin cele 5 regiuni din Coasta de Fildes in care este implementat programul Cocoa Life si oevaluare de baza din Indonezia, care identifica zonele-cheie care vor fi monitorizate si masurate pentru imbunatatire.

Acest raport de activitate reuneste opiniile oamenilor din comunitatile in care se cultiva cacao din toate locatiile noastre de aprovizionare si demonstreaza modul de colaborare in cadrulacestui program cu autoritatilCathy Pieters, Director de Program Cocoa Lifee locale, furnizorii si partenerii nostri in vederea construirii uneischimbaridurabile. Cocoa Life integreaza activitatea actorilor importanti (stakeholder-ilor) pentru atingerea obiectivelor comune in moduri care sunt relevante si adaptate comunitatilor de fermieri Cocoa Life din intreaga lume”, a declarat Cathy Pieters, Director de Program Cocoa Life.

Fiind cea mai mare companie producatoare de ciocolata si cumparator de cacao din lume, Mondelēz International se angajeaza sa asigure un lant de aprovizionare sustenabila de cacao. Astazi, 21% din cacaoa utilizata de companie provine din surse sustenabile, iar marci precum Côte d’Or si Marabou afiseaza sigla Cocoa Life. Programul Cocoa Life reprezinta o investitie pe termen lung de 400 de milioane de dolari pentru a sprijini 200.000 de cultivatori de cacao si peste 1 million de membri ai comunitatii pana in 2022.

Cocoa Life este parte a strategiei Call For Well-being a Mondelēz International, un apel la actiune ce se concentreaza pe patru domenii vitale in care compania isi poate aduce cea mai mare contributie: Sustenabilitate, Well-being, Comunitati si Siguranta.

Mondelez – Cocoa Life Progress Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.