Monsanto Romania ii invata pe fermieri cum sa utilizeze apa intr-un mod eficient

Monsanto_Romania_Caravana_2014Monsanto Romania deruleaza in aceasta perioada (pana pe 29 mai) seria de evenimente “Caravana Dekalb sustine conservarea apei in sol”, prin care este adus in discutie unul dintre cele mai importante aspecte legate de resursele epuizabile ale planetei. Desfasurate sub egida Dekalb, un brand cu peste 100 ani de traditie in furnizarea de servicii si produse agricole la nivel global, caravana reuneste comunitatile locale de fermieri preocupati de evolutia agriculturii in regim durabil. Judetele vizate sunt: Teleorman, Constanta, Monsanto_Romania_Caravana_Conservarea_apei_in_sol_2014Galati, Calarasi si Arad. Subiectul principal va fi utilizarea eficienta a apei, in special la culturile de rapita.

“Compania trage, astfel, un semnal de alarma asupra ideii de conservare a resurselor vitale si le ofera participantilor posibilitatea de a afla care sunt solutiile cele mai la indemana pentru a creste productivitatea in agricultura”, spun initiatorii caravanei.

Monsanto Romania se implica frecvent in identificarea celor mai bune solutii pentru agricultura. Astfel, in anul 2013, dupa seceta prelungita din perioada iunie-septembrie 2012 care a avut ca efect injumatatirea suprafetelor cu rapita din Romania, compania a initiat dezbateri la nivel local alaturi de fermieri, menite sa gaseasca metode optime de conservare a apei in sol, evitarea secetei pedologice si diminuarea efectelor acesteia, o situatie similara fiind intalnita si la culturile de porumb.

Monsanto este unul dintre liderii globali ce ofera solutii bazate pe tehnologie si produse agricole care imbunatatesc productivitatea la nivel de ferma si calitatea hranei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.