Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Mov Craciun si Digi24 au ajuns anul acesta la copiii sustinuti de Hope and Homes for Children

Coperta MOV CRACIUN“Mov Craciun”, campania pe care Digi24 o organizeaza de cinci ani in sprijinul celor vulnerabili, a ajuns la copiii si tinerii care au crescut sau traiesc departe de familiile naturale si se afla in grija Fundatiei Hope and Homes for Children Romania.

Povestile de viata ale tinerilor care au crescut fara parinti si care astazi sunt, la randul lor, mame sau tati sau isi doresc sa devina, vor fi spuse la Digi24 de “Mov Craciun” in fiecare zi, din 18 pana in 25 decembrie 2019.

De la Baia Mare la Iasi, de la Sighet la Targu Frumos si pana in Bucuresti, corespondentii locali Ioana Mihalca, Carmen Ciocan si reporterul Ana Maria Tuica au calatorit intre orfelinatele invechite si casele de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children pentru a le darui copiilor ceea ce au mai mare nevoie, un camin pe care sa-l poata numi “acasa” si o atmosfera apropiata de cea din familie.

Jurnalistii Digi 24 au ajuns si la familii aflate in programul de prevenire a separarii copilului de familie, pe care Fundatia le ajuta sa isi pastreze copiii alaturi, sa nu ajunga sa fie plasati in grija statului, in orfelinate, unde au mancare, dar sunt privati de afectiune. Nu au fost ocoliti nici tinerii pe care Fundatia ii ajuta, prin programele sale, sa isi gaseasca drumul in viata.

La toti acesti copii si tineri, Digi24 a adus anul acesta „magia” iar Mov Craciun a venit pentru a insenina si vietile lor atat de incercate.

Teodora Tompea, Andreea Brasovean, Ioana Ciurlea, Carla Tanasie, Claudiu Pandaru si colegii de la Digi Sport, Camelia Baltoi si Radu Naum, si Digi FM, Catalin Striblea, Bogdan Miu, Beatrice Ghiciov si Bogdan Ciuclaru, au fost mesagerii lui Mov Craciun la Casa de Tip Familial „Cavalerii” din Bucuresti.

Jurnalistii au impodobit bradul impreuna cu cei mici si au cantat colinde alaturi de un grup de colindatori format din actori ai teatrelor Excelsior si Mic, dar si independenti, o initiativa a actorului Alex Calin, sustinator Hope and Homes for Children. Sub bradul “cavalerilor” si-au gasit locul cadourile din scrisorile pe care copiii i le-au trimis Mosului.

 “Sunt zeci de mii de copii in Romania pentru care Craciunul in familie ar fi cel mai bun dar de la Mos Craciun. Pentru prea multi este si darul imposibil. Sunt aproape 60 de mii de copii abandonati, orfani sau victime ale abuzurilor. Li se spune copiii din grija statului. Deseori, asta inseamna, din nefericire, in grija nimanui. Din fericire, multi intra in grija unor oameni pentru care binele lor este cea mai importanta misiune. La acesti copii ne gandim anul acesta, de Craciun. La ei mergem, anul acesta, cu Mov Craciun”, a spus Ana Maria Tuica, jurnalist Digi24.

Campania “Mov Craciun” isi propune sa aduca in atentia publicului situatii din societatea romaneasca a caror rezolvare se poate gasi cu usurinta, atunci cand suntem solidari.

In anul 2000, in Romania, aproape 100.000 de copii traiau in institutii de tip vechi (orfelinate). In prezent, mai putin de 6.000 sunt inca institutionalizati. Misiunea fundatiei Hope and Homes for Children este inchiderea tuturor orfelinatelor din Romania pana in 2027.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...