Muzeul Antipa devine Muzeul Tuturor, cu sprijinul Orange Romania

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa” a demarat, din aceasta luna, proiectul “Muzeul Tuturor”, proiect prin care va fi imbunatatit accesul persoanelor cu dizabilitati la exponatele din muzeu. Proiectul este implementat cu ajutorul Orange Romania, care a acordat o sponsorizare de 20.000 de euro. In cadrul proiectului, in Muzeul Antipa vor fi instalate 20 bazoreliefuri ce prezinta dioramele din expozitia permanenta, cu explicatii Braille; se va amenaja o expozitie temporara, intitulata In intuneric – dotata cu explicatii audio; se vor organiza vizite in colectii pentru persoanele cu dizabilitati de auz si ateliere de arta plastica inspirate din istoria naturala pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii. Totodata, se vor realiza auditii de sunete din natura pentru persoanele cu dizabilitati de vedere, se vor instrui doi muzeografi in limbajul mimico-gestual pentru organizarea de ghidaje in expozitie si vor fi instalate covoare tactile pentru deplasarea in siguranta a nevazatorilor.

„Implicarea noastra pe segmentul persoanelor cu dizabilitati a fost de-a lungul timpului una dintre preocuparile principale pentru Orange Romania. Ne bucuram ca am putut sa extindem colaborarea pe care Orange o are deja cu Muzeul Antipa si in zona de responsabilitate sociala, prin proiectul Muzeul Tuturor, reconfirmand astfel implicarea companiei in viata comunitatii. Suntem increzatori ca proiectul va deveni, in scurt timp, un model de urmat si pentru alte muzee din tara”, a declarat Alina Pavel CSR Officer, Orange Romania.

Conform initiatorilor, proiectul Muzeul Tuturor este primul proiect din tara de acest tip si de aceasta amploare dedicat persoanelor cu dizabilitati, Muzeul „Grigore Antipa” devenind, astfel, prima institutie de profil dotata cu sisteme specifice facilitarii accesului acestui gen de public.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.