NEETs in Entrepreneurship: 1.600 de tineri din 4 tari vor fi ajutati sa-si gaseasca un loc de munca

Infographic-proiect-neets-in-entrepreneurship (Ro)Organizatii Junior Achievement din 6 tari si organizatia Lyk-Z, beneficiind de finantare prin EEA and Norway Grants, au lansat proiectul european NEETs in Entrepreneurship (Tineri NEET in Antreprenoriat).

Acesta vizeaza integrarea pe piata muncii a NEETs – respectiv a tinerilor vulnerabili, cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani, care nu sunt la scoala, nu sunt inscrisi nici la o alta forma de pregatire si nici nu muncesc.

Astfel, in perioada 2018-2021, 1.600 de tineri NEET din Bulgaria, Italia, Romania si Spania vor beneficia de instruire si suport pentru a deprinde abilitatile necesare pentru a se angaja si pentru a isi deschide propria afacere. Pe langa acestia, proiectul isi propune sa previna alti 1.000 de tineri inscrisi la o scoala din invatamantul vocational si tehnic sa apartina grupului NEET, oferindu-le training si consiliere.

Beneficiarii proiectului vor participa la activitati sustinute in unul dintre cele 4 hub-uri din fiecare tara dintre cele care implementeaza NEETs in Entrepreneurship. Pe parcursul celor 3 ani, cel putin 500 de tineri NEET vor avea acces la activitati pentru insertia profesionala, 400 vor participa la activitati de baza pentru incubarea afacerilor, iar 40 isi vor deschide propriile afaceri.

„Tinerii NEET care stau acasa nu se pot bucura de oportunitatile varstei lor. Valorificand experienta Junior Achievement de 100 de ani in oferirea de programe educationale, proiectul are obiectivul nobil de a ajuta aceasta categorie vulnerabila sa isi gaseasca un loc in societate. Fenomenul NEET este unul real in intreaga Europa. Tocmai din acest motiv, expertiza consolidata a partenerilor proiectului din 6 tari europene va fi valorificata pentru a ajuta aceste persoane sa isi dobandeasca succesul economic”, a declarat Alice Dutu, JA Romania.

Prin activitatile sale, proiectul isi propune si sa creeze parteneriate intre institutii, hub-uri pentru afaceri, scoli si agentii economici din piata muncii nationala si cea europeana. In acest fel, tinerii vor beneficia de o insertie profesionala mai usoara si vor avea o atitudine antreprenoriala atunci cand aleg o optiune profesionala.

Partenerii proiectului s-au intalnit cu ocazia lansarii proiectului, la Bucuresti, la prima intalnire transnationala din cadrul proiectului. Proiectul NEETs in Entrepreneurship este administrat si implementat in tara de Junior Achievement Romania.

NEETs in Entrepreneurship este finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.