Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

NEPI aplica certificarile BREEAM la nivelul intregului portofoliu de centre comerciale

Foto Terasa PromenadaAnul acesta NEPI aplica certificarile BREEAM la nivelul intregului sau portofoliu de centre comerciale si spatii de birouri detinute pe piata locala.

Toate proiectele care au fost evaluate pana acum au obtinut rezultate foarte bune, confirmand preocuparea companiei pentru respectarea celor mai stricte criterii de sustenabilitate. Acestea urmeaza sa fie aplicate si in cadrul proiectelor detinute de NEPI in Serbia, Croatia, Cehia, Slovacia si Bulgaria. Compania care asista NEPI in vederea certificarii este BuildGreen.

Shopping City Timisoara este primul proiect NEPI care a primit, in 2016, calificativul „Excellent” conform standardului BREEAM In-Use, cel mai ridicat nivel de certificare pentru cladiri existente obtinut pana acum in Romania. Atestarea centrului comercial face parte dintr-un lung sir de certificari pe care grupul New Europe Property Investment (NEPI) le-a derulat in paralel incepand de anul trecut si pana in prezent. Evaluarea BREEAM a fost realizata de BuildGreen, companie de consultanta in designul, dezvoltarea si certificarea verde a cladirilor, care va continua procesul si in celelalte tari din Europa Centrala si de Est, unde NEPI are operatiuni (Serbia, Croatia, Cehia, Slovacia si Bulgaria).

Sebastian Mahu, Asset Manager NEPI.Certificarile BREEAM reprezinta o validare a initiativelor de sustenabilitate pe care le-am adoptat in dezvoltarea portofoliului nostru. Acesta este doar inceputul unui demers complex, de lunga durata, ce vizeaza integrarea de solutii de sustenabilitate avansate in vederea minimizarii impactului asupra mediului si eficientizarii operatiunilor din cadrul proiectelor noastre.”, a declarat Sebastian Mahu, Asset Manager NEPI.

In ianuarie anul acesta, procesul de evaluare a continuat cu Promenada si Mega Mall, care au obtinut nivelul de certificare „Excellent”. De asemenea, in prima parte a acestui an, proiectele de retail Aurora Mall Buzau, City Park Constanta, Deva Shopping City, Pitesti Retail Park, Ploiesti Shopping City, Severin Shopping City, Sibiu Shopping City au obtinut calificativul „Very Good”.

Din portofoliul office al companiei, Floreasca Business Park si Lakeview au obtinut acelasi calificativ, „Excellent”, alaturi de cladirile de birouri The Office din Cluj-Napoca, certificate BREEAM in 2016. Certificarea „Very Good” au obtinut-o anul acesta cladirile de birouri Timisoara City Business Centre One (cladirile A si B), Timisoara Office Building (cladirea C), Modatim Business Facility (cladirea D).

Metoda de evaluare BREEAM analizeaza cladirile cu impact redus asupra mediului, luand in considerare un set complex de criterii, de la eficienta energetica a proprietatii (consumul redus de apa si curent electric), la calitatea mediului ambiant, sustenabilitatea materialelor folosite, solutiile de tratare a deseurilor, gradul redus de poluare, solutiile de transport, ecologia zonei si administrarea proprietatilor conform principiilor de dezvoltare sustenabila. Odata cu actualizarea schemei de certificare, in martie 2016, regulile de dezvoltare sustenabila si criteriile de evaluare impuse de metodologia BREEAM au devenit si mai stricte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...