Nestle combate exploatarea prin munca a copiilor din zonele sarace

Grupul Nestle va investiga impreuna cu Fair Labor Association (FLA) daca exista cazuri in care pe plantatiile de cacao de la care se aprovizioneaza fabricile muncesc copii. In luna ianuarie 2012, FLA va trimite experti independenti in Coasta de Fildes pentru a verifica lantul Nestle de aprovizionare cu cacao. Rolul FLA va fi acela de a furniza expertiza pentru a se asigura ca eforturile Nestle privind combaterea exploatarii copiilor prin munca sunt mai eficiente si transparente. Rezultatele evaluarii FLA, care vor fi facute publice in primavara anului 2012, vor ghida operatiunile Nestle in viitor.

“Exploatarea copiilor prin munca nu are ce cauta in lantul nostru de aprovizionare. Nu putem rezolva problema singuri si, doar lucrand impreuna cu un partener precum FLA, putem fi siguri ca eforturile noastre de a o aborda sunt indreptate acolo unde este cea mai mare nevoie”, a declarat Jose Lopez, Vice President for Operations, Nestle.

Actiunile desfasurate impreuna cu FLA vor completa eforturile Nestle de a promova dezvoltarea durabila si practicile mai bune de lucru in cadrul lantului sau de aprovizionare cu cacao, pe care le-a stabilit in Nestle Cocoa Plan.

Nestle Cocoa Plan este un angajament pe zece ani, in valoare de 110 milioane de franci elvetieni, pentru a furniza fermierilor plante de cacao de calitate superioara si pentru a face lantul de aprovizionare cu cacao mai usor de urmarit. Acest plan ii ajuta pe fermieri, pe familiile acestora si comunitatile in care traiesc.

Desi eforturile din cadrul Nestle Cocoa Plan acopera operatiunile Nestle din mai multe tari, proiectul cu FLA va incepe in Coasta de Fildes, de unde compania achizitioneaza cea mai mare parte din aceasta materie prima.  In Coasta de Fildes exista peste 800.000 de plantatii de cacao, aproape toate fiind mici ferme de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.