Nestlé extinde eforturile de monitorizare a padurilor prin tehnologia radarului public

category-brandsCompania Nestlé s-a alaturat unei coalitii de mari producatori si cumparatori de ulei de palmier pentru a sprijini si finanta dezvoltarea unui nou sistem de monitorizare a padurilor bazat pe radar, cunoscut sub numele de Radar Alerts for Detecting Deforestation (RADD).

De la sfarsitul anului 2018, Nestlé monitorizeaza 100% din lanturile sale globale de aprovizionare cu ulei de palmier folosind Starling, un sistem de monitorizare care utilizeaza sateliti optici si radar. Acest lucru permite companiei sa gestioneze riscurile si sa execute strategii de interventie pe teren.

Miscarea de monitorizare este dedicata angajamentului de deforestare al Nestlé, prin contributia la transformarea industriei, prin intermediul unui sistem de monitorizare accesibil publicului.

„Nu mai poate cineva sa pretinda ca nu are cunostinte despre riscurile de defrisare din jurul lanturilor de aprovizionare”, a declarat Benjamin Ware, seful global de aprovizionare responsabila, Nestlé.

Dezvoltat de Universitatea Wageningen si Sateligenta si facilitat de World Resources Institute, RADD este primul sistem de monitorizare bazat pe radar care va pune la dispozitia publicului alertele de defrisare. Alertele vor fi disponibile la Global Forest Watch Pro.

Sursa foto: nestle.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.