Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR WATCH

Nestlé lanseaza un fond de investitii in inovatie pentru ambalaje din plastic reciclat

nestle plastic reciclatNestlé va investi pana la 2 miliarde franci elvetieni pentru a stimula trecerea la plastic reciclat in ambalajele destinate industriei alimentare si pentru a accelera dezvoltarea de solutii inovat oare si sustenabile pentru ambalaje.

Urmarind angajamentul asumat in 2018, de a produce si utiliza 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile pana in 2025, Nestlé va reduce cu o treime utilizarea de materiale plastice noi, lucrand impreuna cu alti parteneri pentru promovarea principiilor economiei circulare si pentru curatarea deseurilor de plastic din oceane, lacuri si rauri.

Calitatea si siguranta alimentara sunt esentiale, iar ambalajele au un rol crucial in asigurarea acestui aspect. Majoritatea acestor materiale plastice sunt dificil de reciclat, ceea ce duce la o oferta limitata de materiale plastice reciclate care sa respecte standardele de siguranta alimentara. Pentru a crea o piata functionala, Nestlé se angajeaza sa utilizeze pana la 2 milioane de tone metrice de materiale plastice reciclate de calitate alimentara si sa aloce peste 1,5 miliarde CHF pentru a sustine costurile suplimentare generate de aceasta initiativa.

Irina Siminenco, Corporate Affaires Nestlé Romania.„Prin initiativa asumata in fata partenerilor si consumatorilor nostri si prin investitiile anuntate, punem practic la indemana societatii si industriei alimentare instrumentele de care este nevoie pentru a transforma paradigma consumului actual intr-una sustenabila pentru actuale si viitoare generatii. Mai mult, un astfel de plan, cu aplicare internationala, va contribui la crearea de noi locuri de munca, va sustine transformarea si inovatia adusa de start-up-uri, si nu in ultimul rand, va reduce impactul pe care cu totii il avem asupra mediului”, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé Romania.

Inovatia in domeniul ambalajelor, incluzand materialele noi, sistemele de reutilizare a recipientelor si solutiile de reciclare, este una dintre provocarile principale pentru un viitor fara deseuri. Pe langa cercetarile proprii, realizate de Institutul Nestlé de Stiinte al Ambalajelor, compania lanseaza un fond cu un capital de 250 de milioane CHF pentru investitii in start-up-uri care se concentreaza pe dezvoltarea de solutii sustenabile de ambalare.

Aceste doua initiative completeaza eforturile Nestlé in cercetare, productie si aprovizionare pentru ca ambalajele utilizate sa fie reciclabile sau reutilizabile si sa contribuie la obiectivul sau de a obtine zero emisii nete de gaze cu efect de sera pana in 2050.

In paralel cu eforturile de inovare, Nestlé implementeaza anual actiuni de ecologizare pentru eliminarea deseurilor din mediu, actiuni de educare pentru tanara generatie si depune eforturi constante pentru o economie si un mediu sustenabil.

In Romania, actiunile dedicate, in contextul Zilei Mondiale a Oceanelor, World Cleanup Day prin initiativa Popas si a Summitului Tinerilor organizat sub egida Capitalei Tineretului Iasi 2019, au implicat peste 800 de voluntari, au transmis mesaje educationale catre aproape 3.000 de elevi si au avut ca rezultat extragerea si neutralizarea a aproape 40 de tone de deseuri din arii protejate din Romania.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Nestlé si-a propus ca pana in 2025 sa utilizeze doar ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile si sa reduca utilizarea materialelor plastice noi cu o...

Featured

Cu sprijinul LIDL România, Fundația pentru SMURD continuă extinderea programului național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție...