Nestlé: Partener Fondator al miscarii nationale „Si eu traiesc sanatos!” – SETS

setsNestlé Romania sustine prevenirea obezitatii infantile si educarea tinerei generatii si a familiilor pentru un stil de viata echilibrat, bazate pe o nutritie sanatoasa si activitati fizice zilnice.

De 7 ani, in calitatea sa de Partener Fondator, compania s-a implicat in miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, initiata de Fundatia PRAIS in anul 2011.

Silvia_Bucur_Presedinte_Fundatia_PraisSuntem prezenti in 150 de scoli primare din Bucuresti, Ploiesti, Cluj-Napoca, Timisoara si Roman. Fiind un model de buna practica recunoscut international, de-a lungul acestor ani, peste 150.000 de elevi din ciclul primar, 800.000 de membri de familie, 3.000 de cadre didactice, au avut acces la materiale educationale, activari si concursuri cu premii. Sute de lectii deschise le-au permis copiilor sa afle despre beneficiile unei diete echilibrate, hidratarii, somnului de calitate si consumului de fructe si legume. Mii de elevi sunt angrenati anual in competitii care au ca obiectiv descoperirea placerii de a face sport”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Prin miscarea nationala SETS din Romania, Fundatia PRAIS a devenit un membru activ al EPODE International Network (EIN), organizatie globala care reuneste 34 de programe nationale cu metodologii similare din 23 de tari, ceea ce asigura baza stiintifica a informatiilor de care beneficiaza copiii si familiile acestora. Studiile realizate in Romania si cross-countries de catre echipa fundatiei si a unor universitati prestigioase din lume au permis masurarea rezultatelor obtinute si directiile ce trebuie urmate de miscarea SETS pana in anul 2020. Unele dintre rezultatele acestor studii au fost oferite de membrii fondatori, cum este Nestlé Romania. Compania a pus la dispozitia programului national nutritionistul Nestlé, precum si studii care urmaresc obiceiurile de nutritie la copii din categoria 6-12 ani.

Ana-Maria Doxan, Communications Director Nestlé Romania.Vom continua sa sustinem dezvoltarea programului SETS pe mai multe directii si in urmatorii ani. Mai mult, pentru a unifica eforturile noastre locale, la nivel global am lansat recent o noua initiativa denumita Nestlé for Healthier Kids ce isi propune sa ajute 50 de milioane de copii sa duca o viata mai sanatoasa pana in 2030. Aceasta initiativa demonstreaza inca o data angajamentul nostru de a imbunatati calitatea vietii si de a contribui la un viitor mai sanatos. Programul include intensificarea eforturilor de imbunatatire si inovare de produse pentru reducerea cantitatii de zaharuri adaugate, sare si grasimi saturate, promovand in acelasi timp o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos”, a declarat Ana-Maria Doxan, Marketing Services & Communication Director Nestlé.

Incepand din acest an, Nestlé si Fundatia PRAIS, alaturi de ceilalti parteneri, au lansat miscarea nationala SETS2020 si in zonele rurale, astfel numarul copiilor inclusi in program a crescut cu 1 500 de elevi din 10 comune din Timis si Prahova. Alte tinte pentru urmatorii doi ani sunt diversificarea competitiilor in scoli si a lectiilor deschise pe teme de sport impreuna cu studentii voluntari de la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, precum si continuarea campaniilor extinse de informare pe scara larga.

Nestlé a anuntat, pe 15 mai, initiativa globala „Nestlé for Healthier Kids”. Programul include intensificarea eforturilor de imbunatatire si inovare de produse pentru reducerea cantitatii de zaharuri adaugate, sare si grasimi saturate, promovand in acelasi timp alimentatia echilibrata si un stil de viata sanatos. Programul isi propune, la nivel global, sa ajute 50 de milioane de copii sa duca o viata mai sanatoasa pana in 2030.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.