Nestle Romania si partenerii sai ofera 2500 oportunitati de job-uri pentru tineri

Nestle_Alliance for YouthNestlé impreuna cu alte 12 companii din tara noastra au semnat ”Alliance for Youth”, initiativa prin care isi propun sa creeze impreuna peste 2500 de oportunitati profesionale pentru tinerii din tara noastra. Mai mult, programul cuprinde si oferirea a 200 de stagii de practica si traineeship pentru tineri, precum si sustinere in consilierea profesionala, alaturi de centre universitare din Romania. Semnatarii aliantei in Romania sunt: Adecco, Cargill, CHEP, DS Smith, Ernst & Young, Google, Nielsen, Publicis, Nestle_alliance-youthFM Logistic, Grup Sapte, SPAR BIP si Titan. Aceasta alianta a fost semnata in contextul in care 23.6%, dintre tinerii din Romania sunt afectati de somaj.

Hervé de Froment, Director General Nestle Romania.”Prin ”Alliance for Youth”, prima miscare pan-europeana initiata de mediul de afaceri, dorim sa ne reunim fortele cu partenerii nostri pentru a oferi un sprijin binevenit tinerilor privind integrarea lor pe piata muncii din Romania. Este deosebit de important pentru generatia tanara sa beneficieze de sustinere si ghidare in alegerea parcursului profesional, iar noi suntem aici pentru a-i ajuta”, a declarat Hervé de Froment, Director General Nestle Romania.

Companiile partenere, ce apartin unor domenii diverse de activitate, isi propun sa dezvolte in Romania initiative comune, dar şi individuale, prin care sa ofere tinerilor experiente relevante şi stagii de pregatire, pentru a contribui impreuna la cresterea gradului de angajabilitate al tinerilor si ghidarea acestora in parcursul profesional, intr-un context economic neprietenos cu cei aflati la inceput de cariera.

Avand in vedere ca la nivel european aproximativ sase milioane de tineri cu varste de pana la 25 de ani sunt fara un loc de munca. Nestlé a lansat in noiembrie 2013 initiativa Nestlé Needs YOUth, menita sa genereze oportunitati de angajare si orientare profesionala pentru tineri. Pana in acest moment, in Romania, acest program sustinut de Nestle Romania, a venit in ajutorul a 108 tineri, care au beneficiat de joburi si stagii de practica sau traineeship ca parte din echipa Nestle Romania.

”Alliance for Youth” este al patrulea pilon al programului Nestlé Needs YOUth pentru angajarea tinerilor, menit sa creeze 100.000 de locuri de munca si oportunitati de training pentru tinerii europeni.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.