Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Nestlé si PRAIS: Programul „Și eu trăiesc sănătos!” a implicat 60.000 de elevi

Mișcarea națională SETSNestlé România, în parteneriat cu Fundația PRAIS, au finalizat o nouă ediție a Mișcării naționale „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS. Aceasta s-a încheiat cu rezultate semnificative în condițiile unui an școlar complex, în care elevii au învățat cu precădere acasă – online. Echipa Fundației PRAIS a creat o serie de metodologii noi, utilizând platformele digitale SETS, care au dus la angrenarea masivă a elevilor în activități variate care au contribuit la starea lor de bine.

Astfel, peste 60.000 de elevi din 296 de școli primare din 5 mari orașe din România: București, Cluj-Napoca, Roman, Ploiești, Timișoara și 19 comunități din județele Cluj, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Neamț și Timiș au putut avea acces la instrumente de învățare rapidă și la materiale educaționale video care au promovat direct stilul de viață echilibrat.

Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAISÎn această perioadă cu restricții, în care studiul și socializarea copiilor în cadrul școlii, joaca, mișcarea în aer liber și sportul au fost mult reduse, în care timpul petrecut în fața unui ecran a crescut major, am venit în întâmpinarea profesorilor și familiilor elevilor cu o varietate de materiale digitale și de activități zilnice care au adus în case energie, voie bună și relaxare – obiceiuri bune de stil de viață”, a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.

Conferința online SETS Starea de bine a copiilor de vârstă școlară, o prioritate!”, la care au participat peste 1.300 de invitați, a fost urmată de lansarea în premieră a E-book-ului cu același titlu, postările sale în social media ajungând la peste 45.800 de membri ai comunității proiectului: cadre didactice, familiile elevilor, publicul general.

Nicoleta Tupita, Nutritionist NestleÎn România, 1 din 4 copii este supraponderal sau obez și doar 23% dintre copii fac suficientă activitate fizică. Multe dintre obiceiurile dobândite în copilărie se vor păstra și la vârstă adultă, de aceea încurajăm copiii încă de la vârste fragede să aibă o alimentație echilibrată, să facă mișcare, să se hidrateze corespunzător. În calitate de Partener Fondator, susținem de la lansare mișcarea națională SETS, care din anul 2019 este parte a inițiativei globale Nestlé for Healthier Kids, prin care ne-am propus ca, până în anul 2030, să sprijinim 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă”, a declarat Nicoleta Tupiță, Nutriționist-Dietetician, Nutrition Health and Wellness Manager, Nestlé România.

Activitățile ediției SETS în mediul școlar online au cuprins:

  • SETS GymClass – gimnastica de înviorare. 1.622 de sesiuni de gimnastică făcute acasă sau la școală alături de colegi au demonstrat că elevii iubesc mișcarea și o fac zilnic, atunci când sunt stimulați.
  • SETS – Sandvișul vesel și sănătos. A fost activitatea preferată a elevilor, care și-au pus la treabă creativitatea și îndemânarea în bucătărie, realizând 5.327 de creații culinare bogate în legume și fructe, un exercițiu excelent pentru fixarea cunoștințelor despre alimentația echilibrată.
  • Povești din lumea fructelor și legumelor preferate. Desenând, elevii au învățat despre importanța consumului de fructe și legume, ilustrând cu talent și imaginație peste 1.000 de lucrări originale.
  • 156 de activități Dansează cu mine! – FRUCT-ILĂ 2. Elevii au dansat pe filmul SETS cu mascota care i-a învățat mișcări de dans, pe un ritm plin de culoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...