Nuclearelectrica militeaza pentru alfabetizarea stiintifica in randul elevilor

poza comunicat nuclearelectricaNuclearelectrica s-a alaturat eforturilor Centrului de Evaluare si Analize Educationale de a promova educatia STEM in sistemul de invatamant formal din Romania. Astfel, 11 formatori vor putea indruma si sprijini peste 550 de profesori sa aplice la clasa metoda investigatiei, o metoda moderna de predare, care pune accent pe ”elevul invata ca sa faca”, in loc de ”elevul invata ca sa stie”.  Acestia le vor oferi cadrelor didactice din Cluj, Tulcea, Ialomita, Galati, Dolj, Alba si Dambovita  instrumente eficiente de predare a stiintelor exacte prin metode active, care sa le trezeasca elevilor curiozitatea fata de lumea inconjuratoare si sa le dezvolte mecanismele de gandire si spiritul critic.

Cosmin Ghita, Director General Nuclearelectrica.Industria nucleara din Romania are nevoie de specialisti, de forta de munca inalt calificata, de un set specific de abilitati, aptitudini si abordare si de dedicatie, deoarece combinatia dintre cunoastere si implicare conduce la obtinerea unor rezultate deosebite. Ne intereseaza sa cream o punte de legatura cu profesorii si elevii si sa ne oferim sprijinul in sustinerea pregatirii educationale si ulterior sa putem atrage acesti tineri spre domeniul nuclear, domeniu care ofera multe posibilitati de dezvoltare atat prin prisma operatiunilor curente, dar si prin cea a proiectelor de investitii. Vrem sa implicam industria nucleara cat mai mult in dezvoltarea unor abilitati si formarea de aptitudini in asa fel incat sa contribuim constant la o integrare eficienta a tinerilor in piata de munca, cu precadere in industria nucleara. Energia nucleara este o sursa a viitorului, asadar ne construim acest viitor ” a declarat Cosmin Ghita, Director General Nuclearelectrica.

Profesorii vor putea sa renunte la stilul abstract de predare, bazat pe enuntarea teoremelor, a formulelor si definitiilor si pe rezolvarea de probleme dupa retete predefinite. Acestea vor fi inlocuite cu metode interactive, care sa-i faca pe elevi sa ajunga singuri la explicatiile fenomenelor discutate la ore. Drept urmare, peste 15.000 de elevi, beneficiari ai avantajelor acestei abordari, vor avea sansa sa invete sa gandeasca structurat.

Nuclearelectrica este una dintre companiile mari care s-au alaturat recent demersurilor CEAE de a readuce stiintele in viata copiilor, militand pentru alfabetizarea stiintifica in randul elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.