Olympus Dairy Industry va sprijini sportivii romani la Jocurile Paralimpice

Olympus Dairy Industry va sprijini Comitetul National Paralimpic in cursa pentru Jocurile Paralimpice care vor avea loc la Rio de Janeiro, in perioada 8-19 septembrie 2016. Pe drumul spre Rio de Janeiro, Olympus va sustine sportivii si antrenorii in sesiunile de antrenament, concursurile nationale si internationale, asigurand accesul acestora la salile de antrenament si echipamentele sportive necesare, alaturi de programe de nutritie. Pentru Rio 2016, sportivii se vor antrena si in sporturi noi pentru echipa paralimpica nationala, cum ar fi judo, futsal, tir cu arcul si tenis in scaunul cu rotile. Acestea se alatura sporturilor deja consacrate pentru sportivii romani: ciclism, inot, tenis de masa, atletism, discipline la care Romania a fost reprezentata la Londra, precum si powerlifting, la care tara noastra a fost reprezentata la Beijing.

“Miscarea paralimpica merita la fel de multa atentie ca si cea olimpica, lucru dovedit de rezultatele din acest an. Urmarim performanta si o sustinem. Este in ADN-ul Olympus sa se implice in comunitatile care lupta pentru o lume mai buna, iar echipa paralimpica este cu siguranta cea care ne inspira cel mai mult in acest sens. Desi atentia tuturor fata de Jocurile Paralimpice este indreptata in special asupra celor 11 zile finale de concurs, sa nu uitam ca Jocurile cuprind patru ani, timp in care sportivii lupta din greu sa acceada in runda finala. Acesti patru ani sunt cruciali si suntem aici de la inceput pentru a ne asigura ca Romania va atinge cele mai bune rezultate in cele 11 zile finale”, a declarat Ilias Pliatsikas, Director General Olympus Dairy Industry.

Olympus este deja un partener traditional al Comitetului National Paralimpic, fiind una dintre primele companii care au sprijinit echipa paralimpica romaneasca la Londra, precum si cea care a initiat si dezvoltat o intreaga campanie nationala de comunicare pentru constientizarea miscarii paralimpice si necesitatea de a contribui la povestea lor de succes. Totodata, venind in sprijinul persoanelor cu dizabilitati, Olympus este singura companie de bunuri de larg consum din Romania care a conceput un ambalaj special, inscriptionat in alfabetul Braille (pentru laptele de consum OLY), astfel incat persoanele cu deficiente de vedere sa poata avea acces usor la alimentele de baza, sporind in acelasi timp nivelul lor de independenta.

Eduard Novak (ciclism), Dacian Makszin (tenis de masa) si Naomi Ciorap (inot), care au concurat la Londra, vor continua sa se antreneze pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. Alti sportivi din toata tara li se vor alatura, in decursul celor patru ani, in lupta de a cuceri un nou numar record de medalii. Potrivit regulamentului paralimpic oficial, sportivii trebuie sa participe la turnee internationale timp de patru ani, pentru a castiga puncte de calificare care le vor permite sa participe la Jocuri.

Programul oficial paralimpic pentru 2013 va fi anuntat la inceputul anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.