Olympus: Invingatori la Jocurile Nationale pentru sportivii cu dizabilitati

In cadrul Jocurilor Nationale pentru sportivii cu dizabilitati, desfasurate la Constanta intre 27-30 mai, sportivi cu experienta au confirmat inca o data munca lor de-a lungul anilor si s-au impus in competitiile la care au participat. Dacian Makszin si Petru Ifrosa au castigat locul intai la probele de tenis de masa individual, la categoriile din care fac parte (Dacian – clasa 3: diplegie severa si Petru – clasa 4: diplegie moderata), dar si in proba la dublu, in cadrul careia au facut echipa, la clasa 4. Gabriela Constantin a castigat locul intai la proba de tenis de masa pentru fete, atat individual (in clasa 6-7 – deficiente severe si foarte severe ale picioarelor si bratelor), cat si la dublu, alaturi de partenera sa, Florentina Hriscu (clasa 6-10).

“Ne bucuram ca, prin intermediul campaniei «Sustinem adevaratii invingatori», putem contribui, in mod direct, la sustinerea si dezvoltarea sportului de performanta pentru tinerii cu dizabilitati. Dorim, de asemenea, sa ii felicitam pe toti sportivii care au participat la Jocurile Nationale de la Constanta. Vom ramane alaturi de ei, ii vom incuraja si ii vom sustine in permanenta in calatoria lor catre Rio”, a declarat Ilias Pliatsikas, Director General Olympus.

La competitia de atletism, Ciprian Baraian a castigat locul intai la saritura in lungime, aruncarea sulitei si alergare 100 si 200 m, in cadrul clasei F46 si T46 (amputaţie unilaterala deasupra si sub nivelul cotului sau funcţionalitate normala a ambelor picioare, dar functionalitate redusa a trunchiului si/sau bratelor).

“Depunem mari eforturi in directia cresterii mobilitatii si integrarii persoanelor cu dizabilitati, iar sportul ne ajuta foarte mult sa facem acest lucru. Competitia din Constanta ne-a oferit posibilitatea de a observa ca avem sportivi tineri foarte buni, asa ca ii vom sprijini in continuare, incluzandu-i in noul nostru program, Pierre de Coubertin, care va fi lansat de Ministerul Tineretului si Sportului pe data de 15 iunie. Acest program urmareste selectia, instruirea si activitatea copiilor si juniorilor, cu scopul de a-i atrage spre sportul de performanta”, a declarat Sally Wood-Lamont, presedinte al Comitetului National Paralimpic Roman.

Jocurile Nationale de la Constanta, cele mai de amploare jocuri organizate pana acum in Romania, au reunit peste 140 de participanti care au concurat timp de patru zile in cadrul probelor de atletism, tenis de masa, baschet in scaunul cu rotile si sah, pentru a castiga puncte care vor conta pentru echipele nationale care vor reprezenta Romania in competitiile internationale, unde sportivii se califica pentru Jocurile Paralimpice.

Competitia a oferit, de asemenea, sansa de a identifica tineri sportivi cu dizabilitati din toata tara, care ar putea creste elita sportivilor din echipa nationala paralimpica.

Campania “Sustinem adevaratii invingatori”, lansata de Olympus alaturi de Comitetul National Paralimpic (CNP), are scopul de a sprijini activ sportivii cu dizabilitati in lupta pentru victorii, in drumul lor catre  Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Paralimpice din 2016. Aceasta sprijina, de asemenea, eforturile CNP in a asigura accesul antrenorilor si sportivilor la concursurile nationale si internationale, precum si pentru a asigura accesul acestora la salile de antrenament si echipamentele sportive necesare, alaturi de programe de nutritie.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.