Olympus: Peste 140 de sportivi cu dizabilitati se vor intrece la Jocurile Nationale

Peste 140 de sportivi cu dizabilitati vor participa la cea de-a 20-a editie a Jocurilor Nationale pentru persoane cu dizabilitati si la cea de-a treia editie a Trofeului Litoral ce vor avea loc Constanta, intre 27 si 30 mai. Jocurile Nationale reprezinta o etapa importanta in calendarul paralimpic intern, sustinut prin campania nationala “Sustinem adevaratii invingatori”, lansata de Olympus alaturi de Comitetul National Paralimpic (CNP). Campania nationala are scopul de a sprijini activ sportivii cu dizabilitati in lupta pentru victorii, in drumul lor catre Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Paralimpice din 2016. Punctajul obtinut la Constanta este luat in calcul la alcatuirea Clasamentului National 2013, in urma caruia se decide cine va reprezenta Romania in competitiile internationale, unde sportivii se califica pentru Jocurile Paralimpice.

Ne bucuram sa vedem un numar atat de mare de sportivi cu dizabilitati participand la Jocurile din Constanta și le uram tuturor mult succes! Fiecare dintre aceste competitii reprezinta un pas mai aproape de Rio de Janeiro, iar noi suntem aici sa ii sustinem in lupta lor pentru noi victorii, astfel incat sa avem una dintre cele mai competitive echipe paralimpice din lume”, a declarat Ilias Pliatsikas, Director General Olympus.

Competitiile vor incepe luni, 27 mai, la stadionul Farul din Constanta, primul fiind campionatul national de atletism, apoi tirul cu arcul. Urmeaza probele de tenis de masa (individual și pe echipe), pe 28 mai, in sala “Complex Tomis”, iar campionatul national de baschet (“Cupa Mariana Mihoc”) este programat pentru 29-30 mai, in aceeasi locatie. Proba de sah se va derula incepand de luni pana miercuri. Jocurile Nationale vor avea, de asemenea, reprezentanti internationali, prin participarea unei echipe de baschet in scaun cu rotile din Bulgaria.

“Suntem foarte incantati ca am reusit sa adunam atat de multi participanti la acest eveniment. Sunt sigura ca, beneficiind de mai multa expunere pentru competitiile si sportivii nostri, cu ajutorul campaniei «Sustinem adevaratii invingatori», vom putea atrage din ce in ce mai multi tineri cu dizabilitati catre sporturile paralimpice si vom avea astfel si mai multi participanti la competitiile viitoare”, a declarat Sally Wood-Lamont, presedinte al Comitetului National Paralimpic Roman.

Trofeul Litoral, care cuprinde proba de ski nautic – o premiera in Romania – pe lacul Siutghiol si proba de pescuit sportiv pe lacul Corbu, este programat pentru 29-30 mai.

Competitiile au loc sub umbrela campaniei nationale “Sustinem adevaratii invingatori”, care sprijina, de asemenea, eforturile Comitetului National Paralimpic Roman in a asigura accesul antrenorilor si sportivilor la concursurile nationale si internationale, precum si pentru a asigura accesul acestora la salile de antrenament si echipamentele sportive necesare, alaturi de programe de nutritie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.