OMV Petrom: 100 de tehnicieni din minerit vor deveni specialisti in meserii verzi, cu ajutorul RenewAcad

OMV Petrom susține RenewAcad (Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie)  pentru a infiinta un centru de pregatire la Targu Jiu (Judetul Gorj), cu scopul de a sustine reconversia profesionala a tehnicienilor din minerit.
În acest centru, incepand de luni, 4 decembrie 2023, are  loc primul curs din cadrul proiectului RenewAcad – Targu Jiu, prin care 100 persoane din minerit vor obtine specializarea de Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare.

Concret, proiectul care a inceput luni, 4 decembrie 2023, este finantat de catre OMV Petrom si este implementat si cu sprijinul Fundatiei Sanse Egale si al RESS – Renewable Energy School of Skills, cea mai mare retea de centre de pregatire pentru surse regenerabile din Romania.

Tranzitia catre economia verde nu poate fi realizata fara specialisti care sa stapaneasca cele mai noi tehnologii in domeniu. Prin strategia noastra pentru anul 2030, vom investi aproximativ 3,7 miliarde de euro pentru a asigura energie mai curata, pentru o viata mai buna. Suntem in curs de a dezvolta o capacitate instalata de fotovoltaice de peste 1 GW, reprezentand peste 10% din capacitatea solara estimata a Romaniei. Prin colaborarea cu CE Oltenia, vom construi parcuri fotovoltaice cu o capacitate totala de aproximativ 450 MW. Contribuim astfel la reducerea emisiilor si la crearea unei noi industrii, mai sustenabile, in Oltenia.a declarat Ionut-Cristian Ciubotaru, Vice-President, Business Development, Downstream Gas & Power in cadrul OMV Petrom.

Initiativa de reconversie profesionala a minerilor din Valea Jiului catre zona regenerabilelor, derulata de RenewAcad va continua si 2024, cu inca 100 de persoane. Din anul 2019 si pana in prezent, RenewAcad a fost implicat in introducerea de noi Standarde Ocupationale si de Meserii si in pregatirea a peste 10.000 de profesionisti pentru tranzitia energetica.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.