CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

OMV Petrom: 3 milioane de euro pentru plantări, prin proiectul „România plantează pentru mâine”

OMV Petrom continuă proiectul „România plantează pentru mâine” și își concentrează atenția în 2023 către zonele urbane. Astfel, peste 330.000 de puieți vor fi plantați în cadrul unor mini păduri urbane în 20 de orașe, printre care București, Constanța, Giurgiu și Craiova.

În 2023, proiectul ”România plantează pentru mâine” se va concentra preponderent pe crearea de păduri miniaturale urbane. Acest concept a fost introdus în România de către OMV Petrom și a fost implementat cu succes în 5 localități: Moinești, București, Giurgiu, Buftea și Urziceni. Pădurea miniaturală urbană are rolul de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul, de a crește biodiversitatea și de a diminua efectul de seră.
În același timp, plantările din mediul rural vor continua, în zonele care au nevoie de intervenție, cu circa 180.000 de puieți pentru plantări extravilane.

„În fiecare an, prin proiectul <<România plantează pentru mâine>> contribuim la dezvoltarea unor comunități mai verzi și mai curate. Le mulțumesc voluntarilor, autorităților și partenerilor noștri, cu ajutorul cărora am plantat mai mult de 2 milioane de puieți în ultimii peste trei ani. Sperăm să ne fie alături și anul acesta, în care ne-am propus să creăm împreună mici oaze verzi în comunitățile urbane. <<România plantează pentru mâine>> face parte din strategia noastră mai largă de a construi un viitor sustenabil pentru comunități și întreaga societate”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Lansat în 2020, “România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România. În perioada 2020-2022, peste 10.000 de voluntari au împădurit peste 450 hectare, în cadrul a 60 de plantări, cu o contribuție de 5,7 milioane de euro.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.