OMV Petrom: 71.000 de copaci au fost plantati prin programul “Romania planteaza pentru maine”

Petrom -plantare 3In cadrul campaniei „Romania planteaza pentru maine”, cea mai ampla campanie de plantare initiata de OMV Petrom, aproape 3.000 de voluntari au plantat 71.000 de puieti in 7 judete din tara, pe o suprafata de 13,5 hectare.

La inceputul lunii noiembrie, OMV Petrom a demarat campania de impadurire in 7 judete din tara, alaturi de ONG-urile : Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Padurea Copiilor, Plantam Fapte Bune in Romania, Viitor Plus, Pro Eco Tur si Parcul Natural Vacaresti, reusind astfel sa planteze peste 70.000 de puieti. Actiunile de plantare au avut loc in locatiile: Corbu (Constanta), Bistret (Dolj), Vanatorii Mici (Giurgiu), Grindu (Ialomita), Parcul Vacaresti (Bucuresti), Marsani (Dolj), Tinosu (Prahova), Videle (Teleorman).

„OMV Petrom are o lunga traditie de sustinere a cauzelor importante pentru noi toti. Le multumim celor aproape 3.000 de voluntari, angajati ai OMV Petrom dar si ai altor companii, care s-au implicat alaturi de noi in actiuni climatice. Entuziasmul lor ne motiveaza sa continuam plantarile si anul viitor, cu o campanie extinsa la nivel national’, a declarat Alina Petrescu, Director de Comunicare & Sustenabilitate OMV Petrom.

Padurile au un rol important in absorbtia si stocarea dioxidului de carbon (CO2) din atmosfera, de aceea plantarea copacilor ca mod de protejare si pastrare a padurilor este o solutie cheie bazata pe natura, pentru a preintampina riscurile ce survin in urma schimbarilor climatice.

In urmatorii 3 ani, ONG-urile partenere vor asigura mentenanta zonelor plantate. OMV Petrom va continua initiativa si anul viitor, in primavara, cand isi propune sa depaseasca numarul de puieti plantati in aceasta toamna. Incepand din anul 2008, in cadrul campaniilor OMV Petrom, au fost plantati peste 700.000 de copaci.

Aceasta campanie contribuie la sustinerea a trei obiective din Agenda 2030 de Dezvoltare Durabila:  (13) Actiune Climatica, (15) Viata Terestra si (17) Parteneriate pentru Realizarea Obiectivelor.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.