OMV Petrom a alocat 2,8 milioane de euro in 2017 pentru proiecte de responsabilitate sociala

RAPORT PETROMOMV Petrom a lansat Raportul de Implicare in Comunitate, ce prezinta investitiile si rezultatele proiectelor derulate in 2017.

Astfel, peste 2.800.000 de euro au contribuit la dezvoltarea comunitatilor in domenii cheie: educatie, mediul, siguranta si preventie, dezvoltarea comunitara si a infrastructurii si voluntariat.

Pentru ca proiectele de responsabilitate sociala pun sub lumina reflectoarelor spiritul #sepoate si oamenii cu initiativa din Romania, anul acesta Raportul de Implicare in Comunitate OMV Petrom 2017 a fost lansat sub forma unui Festival al Schimbarii. Acesta prezinta peste 170 de proiecte sustinute, cu suma totala de 2.800.000 euro si actori in roluri principale: peste 4800 de romani implicati in proiecte de voluntariat, peste 5000 de copii, parinti si profesori instruiti in siguranta si preventie, peste 3000 de persoane calificate profesional, dintre care 120 s-au angajat si peste 300 de elevi deveniti meseriasi mai pregatiti pentru piata muncii.

Mona Nicolici 2017Festivalul Schimbarii aduna si sarbatoreste povestile si oamenii care arata ca #sepoate – care au initiativa si produc schimbare, de la mic la mare. Ne bucuram sa vedem ca an de an impactul produs in comunitate prin proiecte pe care le sustinem este unul sustenabil, de durata. Festivalul Schimbarii este de fapt un loc al implicarii, al curajului si se adreseaza tuturor celor care vor sa faca o tara mai buna, in fiecare zi!” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate OMV Petrom.

Educatia, in rol principal in Festivalul Schimbarii

La fel ca anii trecuti, OMV Petrom a sustinut educatia – prin proiecte de dezvoltare a invatamantului tehnic si profesional, de sustinere a educatiei pentru leadership si performanta sau de educatie pentru angajabilitate. In Romania Meseriasa au fost formati peste 250 de elevi si 50 de profesori, prin programul Tabara Meseriasilor, iar Scoala Petrolistilor a continuat eforturile de a pregati viitoarea generatie de petrolisti si a oferit burse in valoare de 275.000 de euro pentru 167 de elevi. Peste 500 de tineri au participat la cursuri de dezvoltare personala si de leadership, iar peste 3.000 de persoane au urma cursuri de calificare profesionala.

Dezvoltare comunitara

Peste 200.000 de euro au fost investiti prin competitia de granturi Idei din Tara lui Andrei, iar 13 proiecte de educatie profesionala si de mediu au fost finantate – in urma acestora vor beneficia 23.000 de romani. Am continuat investitia in cele 10 afaceri sociale din Fabricat in Tara lui Andrei, oferindu-le consultanta. Au fost create peste 10 locuri de munca, iar 31 de persoane din grupuri vulnerabile au beneficiat de venituri suplimentare devenind furnizori ale celor 10 intreprinderi sociale. Tot in 2017 au fost sprijinite cu granturi de peste 50.000 de euro cele 12 Centre de Resurse ale Comunitatii, organizatii create cu sprijinul OMV Petrom, care sprijina comunitatile din Romania sa se dezvolte.

Am derulat proiecte specifice in comunitati in care OMV Petrom are operatiuni pentru care am alocat aproximativ 600.000 euro. Printre initiativele finantate au fost asigurarea iluminatului public din surse regenerabile pentru comuna Madulari, judetul Valcea si reimpadurirea unei zone afectate de alunecari de teren in Berca, judetul Buzau.

Dezvoltare Infrastructurii

27 de laboratoare din scoli profesionale si licee tehnice au fost dotate, beneficiind de investitii de peste 450.000 de euro. De asemenea am contribuit la modernizarea unui amfiteatru Grigore Moisil din cadrul Academiei de Studii Economice. In domeniul sanatatii OMV Petrom a donat un incubator neonatal de transport in valoare de 45.000 de euro pentru Unitatea de Primiri Urgente SMURD Constanta, primul de acest fel din judet.

Comunitati sigure si sanatoase

Eforturile OMV Petrom s-au indreptat si spre proiectele de siguranta si preventie in comunitate. Peste 5.000 de copii, parinti si profesori au aflat cum pot trai in siguranta, iar peste 130 de persoane au beneficiat de cursuri de prim-ajutor.

Voluntariat

Ca in fiecare an, implicarea OMV Petrom a fost intregita prin efortul a peste 4.800 de voluntari. Dintre acestia 3.200 sunt angajati in cadrul companiei si au fost implicati in 74 de actiuni de voluntariat precum cele de ecologizare si plantare, educationale, de reabilitarea unor locuri de joaca, parcuri, scoli sau spitale, si donatii pentru familii nevoiase. In editia din 2017 a Campionatului de Voluntariat au participat 140 de angajati care au inscris proiecte iar 12 dintre acestea au fost finantate de catre OMV Petrom.

Marketing pentru o cauza

Campania Sandvisul Meserias, derulat in statiile Petrom, a unit eforturile companiei cu cele ale clientilor pentru dotarea unui atelier in Colegiul Tehnic Traian Vuia, din Targu Jiu. 11.000 euro au fost stransi prin vanzarea sanvisului in cele 200 de statii Petrom, suma fiind dublata de companie, pentru reabilitarea si dotarea atelierului mecanic, de care vor beneficia aproximativ 200 de elevi care vor sa devina mecanici.

Raportul OMV Petrom de Implicare in Comunitate 2017 poate fi citit AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.