OMV Petrom a alocat 4,5 milioane euro pentru sustinerea comunitatilor

Petrom - Workshop_educatia profesionala in Romania_1OMV Petrom a alocat in 2015 peste 4,5 milioane de euro pentru programe dedicate comunitatilor din Romania, reiese din Raportul de Implicare in Comunitate al companiei, lansat pentru al 8-lea an consecutiv. Dincolo de cifre si rezultate, Raportul de Implicare in Comunitate se transforma intr-o ”HartiRaportul de Implicare in Comunitate 2015e de impachetat fapte bune”, prin intermediul caruia oamenii sunt incurajati sa doneze o carte din propriile rafturi, contribuind la dotarea bibliotecii Centrului de Resurse al Comunitatii Boldesti-Scaieni, Prahova.

Mona_Nicolici_PetromContinuam sa ne indreptam atentia catre educatie, aceasta fiind o directie foarte importanta pentru OMV Petrom. Cu fiecare an ce trece, reusim sa facem progrese vizibile in comunitatile in care compania isi desfasoara activitatea, multe dintre ele fiind comunitati rurale, unde resursele sunt limitate, iar nevoia de sustinere a activitatilor educationale este mare. Mai mult, am reusit sa punem in agenda publica discutia despre scolile profesionale, despre lipsa meseriasilor calificati si am mers mai departe de atat, implementand programe de pregatire profesionala si dezvoltare personala exclusiv pentru elevii din invatamantul profesional”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

In ceea ce priveste implicarea in sectorul educatiei, peste 2.300 de persoane au beneficiat de proiectele derulate de OMV Petrom in 2015. Compania a contribuit la prevenirea abandonului scolar prin infiintarea Centrului de Resurse al Comunitatii (CERC) Boldesti – Scaieni si a incurajat educatia profesionala si tehnica prin proiecte precum Romania Meseriasa, Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei si Scoala Petrolistilor. De asemenea, compania a desfasurat programe de educatie pentru leadership si performanta pentru mai mult de 1.000 de tineri si a organizat cursuri de calificare si de dezvoltare a abilitatilor pentru 640 de adulti.

Siguranta si preventie in comunitati

In domeniul sigurantei, OMV Petrom a derulat proiecte de preventie pentru situatii de urgenta in comunitatile in care desfasoara activitati si cursuri privind siguranta pe internet, in urma carora au beneficiat peste 5.700 de elevi, profesori si parinti.  Mai mult, compania a instruit peste 1.100 de copii si 1.000 de femei pentru acordarea primului ajutor, igiena si sanatate.

Dezvoltarea societatii prin antreprenoriat si proiecte sustenabile

OMV Petrom a continuat dezvoltarea proiectelor sale in domeniul dezvoltarii comunitare, cu initiative precum Fabricat in Tara lui Andrei, competitie de afaceri sociale care ofera consultanta pentru dezvoltarea unor planuri de afaceri sustenabile. In 2016, 10 dintre aceste afaceri au fost finantate cu 320.000 de euro si consultanta timp de inca 1 an.

Un alt proiect cu traditie este Idei din tara lui Andrei, competitie nationala de proiecte, sub umbrela careia OMV Petrom a acordat finantari de 200.000 de euro pentru 19 proiecte din domeniile educatie pentru angajabilitate, dezvoltare comunitare si eco-eficienta.

Implicarea angajatilor OMV Petrom

Compania a numarat peste 1.800 de angajati implicati in mai mult de 70 de actiuni de voluntariat pentru comunitati. De asemenea, peste 2.100 de angajati au sustinut cauzele a peste 250 de ONG-uri prin campania de redirectionare a 2% din impozitul pe profit.

In plus, inca 10 proiecte de voluntariat au fost propuse de angajatii OMV Petrom si au primit finantare de 20.000 de euro pentru a fi puse in practica, in cadrul competitiei Campionatul de Voluntariat. Alti 400 de angajati au fost Mos Craciun pentru tot atatia copii din familii dezavantajate.

Alte proiecte desfasutare de OMV Petrom de-a lungul anului 2015 au fost adresate performantei in sport, mediului si biodiversitatii, cat si dezvoltarii infrastructurii locale, in special prin reabilitarea unor unitati scolare si de sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.