OMV Petrom a contribuit cu 650.000 euro la dezvoltarea comunitatii Boldesti-Scaeni

Ziua Internationala a Romilor aprilie 2015 1OMV Petrom a contribuit cu peste 650.000 de euro din 2012 pana acum pentru dezvoltarea comunitatii Boldesti prin educatie si interculturalitate. Comunitatea roma reprezinta aproximativ 9% din populatia totala a orasului Boldesti-Scaeni, iar 90% dintre membrii ei nu au un loc de munca stabil. OMV Petrom sprijina initiativa ”Zambetul nu are etnie!” de Ziua Internationala a Romilor. Mesajul a fost transmis de copiii din Boldesti-Scaeni locuitorilor orasului intr-un mars dedicat tolerantei si cunoasterii inter-etnice.Ziua Internationala a Romilor aprilie 2015 3

La „Scoala Mihai Viteazu” din Boldesti Scaeni copiii au sarbatorit multiculturalitatea printr-un spectacol de poezie si muzica sustinut in limba romana si limba romani. Copiii au interpretat ”Gelem Gelem” (imnul oficial al comunitatii rome), au spus poezii despre limba, cultura si originea romilor si au cantat melodii cunoscute de origine romani, precum ”Muro Shavo” sau ”Satra”. Tot in cadrul serbarii, doi elevi au sustinut un recital la darabane”, spun initiatorii proiectului.

Initiativa din Boldesti face parte dintr-un program mai amplu demarat de OMV Petrom in anul 2012, prin care compania sprijina activitati educationale care au ca scop reducerea abandonului scolar, cresterea stimei de sine in randul comunitatii rome, educatie parentala si mentorat pentru tineri si finalizarea educatiei de baza pentru categorii sociale dezavantajate. Activitatile educationale sunt coordonate de organizatia Centrul Romilor Amare Rromentza.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.