Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

OMV Petrom a dat startul unei noi editii a Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei

TabAra MeseriaSilor din Tara lui Andrei 2016OMV Petrom a dat startul unei noi editii a Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei, ce va avea loc la Bran. Anul acesta, Tabara reuneste peste 270 de elevi de la scolile profesionale si liceele tehnologice, care studiaza la unul dintre urmatoarele domenii: petrol si gaze, constructii, instalatii si lucrari publice, mecanica, electric si turism si alimentatie. Alaturi de cei 270 de elevi, in Tabara vor fi prezenti si 55 de profesori. Timp de 7 zile meseriasii participa la un program intens care imbina profilarea vocationala, cursurile de dezvoltare personala si atelierele practice specifice fiecarei meserii. In cadrul atelierelor de dezvoltare personala, elevii invata notiuni de baza despre comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial, dar si pregatirea in fata angajatorului. In continuare, elevii participa la atelierul practic, in care lucreaza cot la cot alaturi de mentorul lor – un profesionist din domeniu, pentru a realiza un proiect final, specific meseriei alese.

Mona_Nicolici_PetromDin editia de anul trecut am vazut cat de important este ca acesti copii sa aiba contact direct cu profesionisti din domeniile pe care ei si le-au ales si cu experienta reala a viitoarei profesii. Tabara Meseriasilor este un proiect care ar trebui replicat la nivel national pentru intreg sistemul de invatamant profesional”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Printre mentorii de anul acesta se numara specialistii OMV Petrom, pilotul auto Gabi Onofrei, chef Cezar Munteanu si initiatorii proiectului EFdeN: Claudiu Butacu si Mihai Toader-Pasti. La sfarsitul taberei, 40 de viitori meseriasi vor primi burse in valoare de 500 de lei/luna, in anul scolar 2016-2017. De asemenea, cei 55 de profesori participa la un curs de specialitate organizat de Centrul National pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, in urma caruia sunt recompensati cu 25 de credite.

Prima serie din Tabara este deschisa de cei 70 de elevi din Scoala Petrolistilor – proiectul prin care OMV Petrom a creat 6 noi clase in licee tehnologice din Arges, Bacau si Dambovita, cu 2 specializari: operator sonde sau operator la extractia, transportul, tratarea si distributia gazelor.

In continuare, in Tabara vor sosi cei 200 de elevi de la scolile profesionale si liceele tehnologice din Gorj, selectati din peste 460 de aplicanti. Acestia sunt repartizati in patru serii, conform domeniului studiat: electric, mecanic, constructii si turism si alimentatie.

Specializarile studiate in Tabara au fost alese analizand nevoile de pe piata muncii din Gorj, pentru a se asigura astfel pregatirea elevilor in domeniile cele mai cautate din judet.

Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei este parte din „Romania Meseriasa”, o campanie OMV Petrom de sustinere a educatiei profesionale din Romania.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...