OMV Petrom a desemnat cei 35 de finalisti ai competitiei Fabricat in Tara lui Andrei

Petrom_Fabricat_in_tara_lui_AndreiOMV Petrom a desemnat cei 35 de viitori antreprenori, dintre cei 180 de aplicanti inscrisi, care se afla cu un pas mai aproape de castigarea unei finantari in competitia de afaceri sociale Fabricat in Tara lui Andrei. Ideile finaliste au venit din partea a 27 antreprenori, 6 ONG-uri, 1 persoana fizica autorizata si 1 SRL. Cele mai multe dintre acestea au in vedere proiecte pentru comunitatile din Corbu (jud. Constanta), Moinesti (jud. Bacau) si Poiana Campina (jud. Prahova). Lista finalistilor poate fi gasita aici. Echipa de jurizare, formata din expertii Fundatiei NESsT si reprezentati OMV Petrom, a evaluat ideile inscrise in program si a ales finalistii care vor intra in etapa de pregatire a planurilor de afaceri. Finalistii competitiei Fabricat in Tara lui Andrei au propus idei de afaceri din zone de activitate diverse: de la productie de legume si fructe si prelucrarea acestora (gemuri, dulceturi, siropuri, muraturi), la ateliere de confectii (imbracaminte traditionala, marochinarie, confectii metalice, fier forjat, corpuri de iluminat sau seturi de cusut pe suport de lemn). Alte idei vin din sfera cultivarii si prelucrarii plantelor medicinale si aromatice, OMV Petrom - Fabricat_in_Tara_lui_Andrei_ Cristian Braneaa fermelor apicole, taberelor educationale, panificatiei si cofetariei, eco-turismului (unitati de cazare si bistrouri) sau serviciilor (ingrijire si curatenie la domiciliu, reparatii auto si biciclete).

Mona_Nicolici_PetromFinalistii Fabricat in Tara lui Andrei sunt 35 de romani cu spirit antreprenorial si dorinta de a schimba in bine viata comunitatilor. Ne bucuram sa le putem oferi sprijinul OMV Petrom, care ii va ajuta sa isi dezvolte ideile in afaceri sociale intr-un mod sustenabil. Ne-au convins motivatia si dorinta lor de a pune in miscare afaceri care vor demonstra ca se poate. Vor contribui la rezolvarea uneia dintre problemele cele mai mari ale Romaniei: vor crea locuri de munca si venituri acolo unde e cea mai mare nevoie de ele”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Urmatoarele 7 luni vor reprezenta o perioada intensa de pregatire si evaluare continua pentru cei 35 de finalisti. Acestia vor beneficia de consultanta individuala si de grup din partea expertilor NESsT si OMV Petrom, precum si de sprijin financiar de pana la 1500 euro pentru a testa fezabilitatea ideii de afacere. In primavara anului 2016, finalistii ramasi in competitie isi vor sustine planurile de afaceri in fata Comitetului de investitie. Cei 10 castigatori vor beneficia de finantare nerambursabila in valoare de 32.000 de euro fiecare, astfel incat sa transforme planurile de afaceri in realitate, pentru binele comunitatii.

Pentru a maximiza finantarea primita si a determina cresterea economica locala prin intermediul afacerilor sociale, OMV Petrom asigura consultanta de business celor 10 castigatori si dupa primirea finantarii. In completarea celor 7 luni de pregatire a planurilor de afaceri, castigatorii vor beneficia de inca 1 an de consultanta in perioada infiintarii afacerii. Astfel, acestia vor avea posibilitatea sa dezvolte afaceri solide, care sa genereze valoare economica si sociala in comunitatile unde vor deveni realitate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.