OMV Petrom a investit anul trecut 3,8 milioane de euro in proiecte de implicare in comunitate

OMV Petrom- Raport de Implicare in Comunitate 2014OMV Petrom a dat publicitatii, pentru al saptelea an consecutiv, Raportul de implicare in comunitate pe anul 2014. Conform acestuia, mai mult de 58.000 de persoane au beneficiat de proiectele educationale de responsabilitate sociala in 2014. Totodata, peste 100 de proiecte comunitare au fost implementate cu sprijinul companiei, contributia companiei fiind de 3,8 milioane de euro. In 2014, domeniile cheie care au stat la baza actiunilor de responsabilitate sociala din cadrul companiei au fost Educatia si Dezvoltarea comunitara. Raportul de anul acesta sumarizeaza, intr-o forma inedita, implicarea companiei si prezinta cum, de la mic la mare, OMV Petrom a sustinut prin programe educationale persoane de toate varstele sa se dezvolte pe plan personal sau profesional. OMV Petrom - Fabricat_in_Tara_lui_Andrei_ Cristian BraneaMai mult decat atat, compania s-a implicat si in dezvoltarea comunitatilor in ansamblul lor, prin proiecte ce au adresat nevoi punctuale, cum ar fi reabilitarea infrastructurii locale.

Mona_Nicolici_PetromRaportul de implicare in comunitate din 2014 dezvaluie o directie foarte importanta pentru OMV Petrom si arata sprijinul nostru intr-un domeniu care sta la baza dezvoltarii unei societati puternice – educatia. Indiferent ca ne-am adresat copiilor sau adultilor, am tratat subiectul cu acelasi interes si am reusit prin programele noastre sa sustinem accesul la educatie in comunitatile rurale, educatia pentru comunitatile dezavantajate, educatia pentru leadership si performanta, educatia antreprenoriala si cea pentru formare profesionala. Ne-am propus sa contribuim la cresterea comunitatilor, in special a celor in care operam, si sa ii sustinem, de la mic la mare, pe cei care pot si vor sa aduca o schimbare in bine in jurul lor!“, a declarat Mona Nicolici, Manager al Departamentului Sustenabilitate OMV Petrom.

Acces la educatie pentru copiii din comunitati dezavantajate

Pentru 150 de elevi, OMV Petrom a facilitat accesul la educatie prin programe de reducere a abandonului scolar si programe de tip scoala dupa scoala, asa cum este cel desfasurat in parteneriat cu Asociatia Amarre Rromentza in Boldesti Scaeni (Prahova). In localitatea prahoveana, compania a sprijinit activitati de educatie prescolara si interculturala pentru copiii romi si romani din familii dezavantajate, rata absenteismului in randul acestora scazand in ultimii doi ani de la 68% la 34%. De asemenea, peste 7.400 de elevi si profesori au beneficiat in 2014 de reabilitarea si dotarea a 30 de unitati de invatamant din toata tara.

Educatie pentru leadership si perfomanta in randul tinerilor

Peste 2.400 de elevi si studenti au fost sustinuti de OMV Petrom in drumul lor spre performanta prin programele de leadership si orientare in cariera, prin burse de studiu, dar si prin proiecte precum ”Tabara din Tara lui Andrei”, unde si-au dezvoltat spiritul civic, cel antreprenorial, dar si alte abilitati personale. Printre principalii parteneri ai OMV Petrom s-au numarat Fundatia Leaders, Asociatia Aspire, Scoala de valori, dar si Asociatia Tanarul Petrolist, in cadrul careia 39 de tineri au avut sansa de a vizita anul trecut Centrul Spatial NASA (S.U.A.) sau CERN-Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara (Elvetia).

Formare profesionala si spirit civic in randul adultilor

Pentru cresterea economica in zonele in care opereaza, OMV Petrom a sprijinit peste 1.000 de adulti fie pentru a se califica in practicarea unor meserii (ex: cursuri de apicultura, tamplarie, sudura s.a), fie prin cursuri ce le-a imbogatit expertiza profesionala (ex: cursuri antreprenoriale, pentru accesarea fondurilor europene, management de proiect s.a.).

Mai mult decat atat, compania a incurajat spiritul civic al oamenilor si a sustinut peste 2.600 de voluntari in derularea a mai mult de 70 de actiuni de voluntariat. Ecologizarile, reabilitarile, cursurile pentru siguranta copiilor sunt doar cateva exemple de actiuni voluntare care au contribuit la o viata mai buna in comunitati.

Dezvoltare comunitara

Dincolo de implicarea in pregatirea personala sau profesionala a oamenilor, au fost implementate in Romania mai mult de 100 de proiecte comunitare. Printre acestea se numara si initiative finantate prin intermediul competitiilor de proiecte din Tara lui Andrei (Scoala lui Andrei, Idei din Tara lui Andrei) sau programe dezvoltate de Centrele de Resurse ale Comunitatii (CERC), infiintate cu sprijinul OMV Petrom in 11 comunitati locale in care compania isi desfasoara activitatea.

In linie cu strategia OMV Petrom de dezvoltare durabila a oamenilor (directia Educatie pentru dezvoltare a strategiei Resourcefulness), in 2014, peste 58.000 de oameni au fost expusi diverselor initiative educationale pentru dezvoltare personala si profesionala, pentru siguranta si sanatate sau pentru protectia mediului.

OMV Petrom- Raport de Implicare in Comunitate - 2014

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.