OMV Petrom a investit anul trecut 43 de milioane de euro in proiecte de mediu

Petrom - Raport CSR 2016OMV Petrom a investit peste 4 milioane de euro in proiecte de responsabilitate sociala – in domeniul educatiei profesionale si antreprenoriale, dezvoltarea infrastructurii, actiuni de voluntariat si 43 de milioane de euro in proiecte de mediu, se arata in Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2016 lansat recent de companie.

Sub titlul „Pasiune pentru energie. Angajament pentru viitor”, raportul realizat in conformitate cu standardul GRI G4, prezinta obiectivele stabilite prin strategia de sustenabilitate a OMV Petrom – Resourcefulness – si principalele rezultate obtinute in anul 2016.

Grija fata de angajati, securitatea si siguranta, mediul inconjurator, etica in afaceri, diversitatea sau drepturile omului se numara printre temele abordate in cadrul raportului.

Mariana Gheorghe_Director General executiv OMV PetromResponsabilitatea fata de societate si mediu este o preocupare constanta pentru noi inca de la inceputul activitatii OMV Petrom in Romania. Acest lucru este vizibil in modul in care realizam businessul, dar si in sustinerea pe care o oferim comunitatilor unde ne desfasuram activitatea prin proiectele de responsabilitate sociala pe care le realizam de 10 ani. Rezultatele acestor eforturi sunt evidentiate in raportul de sustenabilitate pe anul 2016. Efortul angajatilor si implicarea partenerilor nostri au facut posibile performantele prezentate in raport. Pentru ei si cu ajutorul lor vom continua sa tintim spre pionierat – atat in business, cat si in zona de sustenabilitate.” a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

Raportul urmareste activitatile OMV Petrom pe cele 3 zone cheie ale strategiei de sustenabilitate Resourcefulness:

  • Eco-eficienta – cresterea nivelului de eficienta energetica, reducerea amprentei de carbon si a consumului total de apa si energie;
  • Eco-inovatie – investitia in dezvoltarea de noi tehnologii si surse alternative de energie;
  • Educatie pentru dezvoltare – investitia in comunitatile in care ne desfasuram activitatea prin angajabilitate, formare profesionala, ocuparea fortei de munca locale si dezvoltarea furnizorilor.

Mona_Nicolici_PetromAnul 2016 inseamna mai mult decat realizari in cifre pentru noi. Este anul in care am facut pasi mari spre o Romanie Meseriasa si in care am adus laolalta angajatori care sa sustina meseriile necesare in societate. OMV Petrom crede in profesionisti, crede in dezvoltarea sustenabila si in transparenta, iar raportul de sustenabilitate redactat dupa standarde recunoscute international exprima dorinta noastra de a evidentia rezultatele muncii si ne motiveaza sa progresam in activitatile care conteaza pentru oameni si societate”, a declarat Mona Nicolici, Manager de Sustenabilitate al OMV Petrom.

Raportul Integral poate fi gasit AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.