OMV Petrom a lansat Liga Elevilor Meseriasi – grup de initiativa al elevilor din invatamantul tehnic

Mona Nicolici - Manager de Sustenabilitate OMV Petrom lanseaza Liga Elevilor Meseriasi (1)OMV Petrom a lansat Liga Elevilor Meseriasi, proiect ce face parte din programul Romania Meseriasa, dedicat sustinerii si dezvoltarii invatamantului tehnic si profesional.

Liga Elevilor Meseriasi este un proiect inovativ ce isi propune sa creeze si sa pregateasca primul grup de initiativa care sa aduca in dezbatere la nivel local si national problemele elevilor din invatamantul tehnic si profesional. Proiectul isi propune sa dezvolte la nivel national acest grup de reprezentare a intereselor elevilor din acest sector.

Peste 70 de profesori din invatamantul profesional si tehnic (IPT) din judetul Buzau au aflat cum isi pot sustine elevii sa se implice in Liga Elevilor Meseriasi, un nou proiect de sustinere si dezvoltare a IPT demarat de OMV Petrom.

In judetul Buzau sunt inscrisi peste 9000 de elevi la institutii de invatamant tehnic si profesional, ceea ce reprezinta aproximativ 10% din totalul la nivel national. De aceea, acest nou proiect a avut ca punct de plecare judetul Buzau.

Prin Liga Elevilor Meseriasi ne dorim ca elevii sa aiba un cuvant de spus cu privire la cele mai bune solutii pentru invatamantul tehnic si profesional, la nivel local si national. Ii vom ajuta sa se pregateasca pentru a fi lideri, sa isi formeze grupul de initiativa, le vom facilita intalniri cu decidenti la nivel local si national, precum si cu potentiali angajatori pentru a aduce schimbarea din interior in sistemul educational. Sper ca prin aceasta initiativa deciziile si schimbarile legislative cu privire la aceasta forma de invatamant sa fie facute cu consultarea celui care trebuie sa fie in centrul sistemului educational: elevul”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate OMV Petrom.

Liga Elevilor Meseriasi va fi formata din cel putin 20 de elevi si 21 de profesori din Buzau, cate un reprezentant din fiecare unitate scolara si un reprezentant al Inspectoratului Scolar Judetean Buzau. Profesorii au rolul de a sustine implicarea elevilor si de a-i sprijini in activitatile din program.

Cea mai noua componenta a programului Romania Meseriasa, Liga Elevilor Meseriasi, se alatura initiativelor de sprijinire a IPT demarate de OMV Petrom: Tabara Meseriasilor, Scoala Petrolistilor, realizarea unui studiu pentru a identifica nevoile cu care se confrunta sistemul de invatamant profesional si tehnic, grupuri de lucru cu privire la solutiile posibile pentru sistem, realizarea Raportului de Politica Publica – Provocari si Perspective in Invatamantul Profesional si Tehnic si propunerea de modificari privind legislatia IPT – OUG 81 invatamant dual.

Prin programul Romania Meseriasa, OMV Petrom isi doreste sa dezvolte Liga Elevilor Meseriasi la nivel national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.