OMV Petrom aloca 5 milioane lei pentru sustinerea interventiilor de urgenta

OMV Petrom aloca 1,2 milioane de euro (5 milioane de lei) pentru achizitia de utilaje si echipamente specifice interventiei in situatii de urgenta. Initiativa urmareste dotarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta cu masini speciale de interventie in conditii dificile, cu unitati mobile de logistica a interventiei, utilarea cu echipament de protectie a echipajelor de interventie, precum si achizitia unui echipament de deszapezire pentru infrastructura feroviara.

Initiativa face parte din platforma de responsabilitate sociala “Acces la Viata”, beneficiarii finali fiind comunitatile afectate de situatiile de urgenta.

“Suntem cea mai mare companie din Romania, o companie stabila, cu un rol important in economia romaneasca si credem in parteneriatul cu societatea. In acest spirit, venim in sprijinul autoritatilor pentru a genera solutii pe termen lung. Credem ca Romania trebuie sa‐si intareasca capacitatea de raspuns in situatii de urgenta si, de aceea, am decis sa alocam 1,2 milioane de euro pentru dotarile necesare echipelor de interventie. OMV Petrom a raspuns mereu in astfel de situatii dificile. In ultimii 5 ani am contribuit cu peste 1,6 milioane de euro atat pentru a reda celor afectati de dezastre o viata decenta, cat si pentru a le oferi romanilor acces la servicii medicale de urgenta de calitate. Aceasta noua initiativa va ajuta autoritatile sa intervina rapid si eficient in situatii de urgenta (cum sunt calamitatile naturale) si sa salveze cat mai multe vieti”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

Pentru a asigura transparenta achizitiilor, intregul proces va fi supervizat de catre o comisie formata din reprezentanti OMV Petrom, IGSU si specialiști ai Fundatiei pentru SMURD.

“Angajamentul public de sprijinire a sistemului national de management al situatiilor de urgenta pe care OMV Petrom il face astazi reprezinta nu doar o solutie pe termen lung pentru interventiile in situatii de urgenta, ci si un demers care va aduce celor 28.000 de angajati IGSU o incredere mai mare in capacitatea institutiei de a reactiona rapid, precis si eficient pentru salvarea de vieti omenesti in zone greu accesibile si in conditii vitrege ‐ pe ger, zapada, furtuna, inundatie si orice alta calamitate. Dotarea cu logistica si tehnica oferita in cadrul acestui parteneriat cu OMV Petrom va contribui, cu siguranta, la un mai bun management central al situatiilor de urgenta pe termen lung”, a declarat colonel Marcel Lucaciu, Inspector Sef al IGSU.

Ca parte a strategiei de responsabilitate sociala, OMV Petrom a sprijinit in mod sustinut initiativele de reactie la situatii extreme atat prin contributii punctuale, cat si prin eficientizarea sistemului medical de urgenta.

Suportul financiar al companiei in perioada 2007 ‐ 2011 se ridica la 1,64 milioane de euro in ultimii 5 ani, bani alocati pentru:

  • Reabilitarea, in parteneriat cu Habitat pentru Umanitate a 176 de case pentru 630 de persoane din comunitatile afectate de inundatii din judetele Bacau si Neamt;
  • Forarea a 3 puturi de apa de mare adancime pentru 9.000 de romani din sudul tarii in cadrul unui parteneriat cu Crucea Rosie;
  •  Extinderea retelei nationale de telemedicina de urgenta la 56 de unitati medicale din 19 judete. Peste 9,5 milioane de romani beneficiaza acum de acces la servicii medicale de urgenta de calitate;
  • Sponsorizarea cu 3 ambulante a Fundatiei pentru SMURD;
  • Programe de educatie pentru preventia situatiilor de urgenta.

Contributia totala a OMV Petrom in gestionarea situatiilor de urgenta in ultimii 5 ani se ridica, astfel, la 2,84 milioane de euro.

Pentru dezvoltarea sa sustenabila, OMV Petrom a extins lantul valoric al gazelor prin abordarea pietei de electricitate. In acest context, OMV Petrom dezvolta o centrala electrica pe gaze de 860 MW la Brazi si a inceput operatiunile comerciale in cadrului parcului eolian Dorobantu, cu o capacitate de 45 MW.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.