OMV Petrom construieste la Boldesti-Scaeni un centru comunitar unic in Europa

Petrom_Centru_Boldesti_ScaieniOMV Petrom construieste un centru comunitar unic in Europa in localitatea Boldesti-Scaeni, din judetul Prahova, oras in care compania desfasoara activitati operationale. Centrul se adreseaza, in principal, comunitatii de rromi din localitate (aproximativ 10% din populatia orasului), dar si altor persoane defavorizate si va sprijini peste 500 de beneficiari de toate varstele carora le va oferi sansa la o viata decenta. Proiectul urmareste cresterea nivelului de trai si educational al comunitatii de rromi, prin imbunatatirea performantelor scolare, reducerea abandonului scolar si cresterea nivelului de implicare a parintilor. Membrii comunitatii vor beneficia de cursuri de formare profesionala in vederea cresterii oportunitatii gasirii unui loc de munca Petrom_Centru_Boldesti_Scaieni 2014sau a dezvoltarii unei afaceri pe plan local.

Mona_Nicolici_Petrom”Centrul educational si vocational din Boldesti-Scaeni este unic prin faptul ca tot ce se va intampla acolo are la baza principiile sustenabilitatii. Cladirea centrului este proiectata conform celor mai riguroase standarde in constructie si isi propune sa devina cea mai sustenabila cladire din Europa. Programele educationale si de formare profesionala dezvoltate de partenerii de la Amare Rromentza sunt aplicate pe nevoile comunitatii si pe un dialog constant. Centrul este construit prin activitatea voluntarilor, sub atenta coordonare a celor de la Habitat for Humanity România. Centrul din Boldesti este expresia cea mai concreta a principiilor care stau la baza strategiei noastre de interventie comunitara”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Petrom_Centru_Boldesti_Scaieni 00Constructia cladirii beneficiaza de implicarea tinerilor arhitecti din Romania, a voluntarilor si a comunitatii locale si se realizeaza exclusiv prin contributia voluntarilor, sub coordonarea celor de la Habitat for Humanity Romania.

Viitoarea cladire a centrului este realizata conform Passive House, un standard cunoscut la nivel international care urmareste pe langa factorul de eficienta energetica si provenienta materialelor folosite in constructie, independenta de apa sau politica ‚zero deseuri pe santier’ (reciclarea tuturor materialelor folosite).

Cladirea centrului social de la Boldesti-Scaeni va beneficia de independenta totala fata de toate utilitatile disponibile in reteaua publica. De exemplu, apa folosita provine dintr-o fantana forata pe parcela care gazduieste constructia, iar apa de ploaie este colectata si refolosita. Intreg necesarul de energie electrica si termica este asigurat de un sistem de 30 de panouri fotovoltaice si doua panouri solare termice. Desi energia electrica necesara e preluata din reteaua publica, cea produsa de panourile fotovoltaice este „injectata” inapoi in sistem, ceea ce generaza zero costuri. Mai mult, consumul anual al cladirii va fi mai mic decat cantitatea de energie produsa.

Constructia centrului social face parte dintr-un proiect amplu, desfasurat de OMV Petrom intre 2012-2015, ce vizeaza sustinerea comunitatii rrome si a persoanelor dezavantajate din localitatea prahoveana Boldesti-Scaeni. Valoarea totala a investitiilor, realizate pe parcursul celor trei ani, este de peste 320.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.