Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

OMV Petrom: Croitorii din Tabara Meseriasilor au facut colectia SE POATE, din haine donate de celebritati

Tabara Meseriasilor - Seria croitorilor (1) A patra saptamana din Tabara Meseriasilor s-a incheiat pentru 47 de elevi din Buzau care se pregatesc sa devina croitori. Proiectul lor final a constat in realizarea colectiei de moda SE POATE, pornind de la articole vestimentare donate de celebritati.

In saptamana petrecuta in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, in perioada 20-26 august 2017, viitorii croitori au trecut printr-o serie de ateliere de dezvoltare personala – invatand notiuni de baza despre comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial, pregatirea in fata angajatorului si responsabilitate civica – urmate de atelierele de pregatire practica.

Proiectul lor de absolvire a constat in realizarea unei colectii, sub indrumarea mentorului lor, designerul Ioana Ciolacu. Colectia SE POATE are la baza articole Tabara Meseriasilor - Seria croitorilor (2)vestimentare donate de Smiley, INNA, Antonia, Adrian Despot, Vama, Paul Ipate, Virgil Iantu, Adela Popescu, Corina, Amalia Enache, Sandra Stoicescu, Andreea Berecleanu, Corina Caragea, Gianina Corondan, Mona Nicolici, Marius Moga, Sore, Andreea Ibacka. Elevii au transformat complet tinutele primite de la vedete gandind un design nou pentru fiecare articol. Au realizat schitele, au facut tiparele, au croit, vopsit si finisat in atelierul de croitorie din Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei. Pentru majoritatea dintre ei, a fost pentru prima data cand au interactionat cu un designer, au lucrat cu o masina de cusut sau au vopsit tesaturi.

Tabara Meseriasilor - Seria croitorilor (3)Colectia realizata de elevi este dovada ca un obiect vestimentar vechi poate sa se transforme intr-o noua poveste de viata, daca exista pasiune, creativitate, dorinta si initiativa. Iar elevii din Tabara Meseriasilor au dovedit ca au aceste calitati. Printre cele mai mari realizari ale seriei dedicate croitorilor este ca am reusit inca o data sa le aratam elevilor ca se poate!”, precizeaza Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Colectia de moda SE POATE a fost prezentata in cadrul Coresi Shopping Resort Brasov intr-un fashion show in care 10 modele au defilat cu noile tinute realizate de elevi in Tabara Meseriasilor. Ulterior, colectia va fi pusa in vanzare, iar banii colectati vor fi donati pentru dotarea unui atelier de croitorie din scolile din Buzau, participante in Tabara Meseriasilor, editia 2017.

Am vrut sa vin in tabara pentru a da mai departe copiilor cunostintele mele si pasiunea mea pentru acest domeniu. Mi-am dorit sa le arat o perspectiva diferita, sa vada cat de departe pot ajunge si cate optiuni exista cu adevarat.  Viitorii croitori au invatat tehnici de vopsit haine si stiu acum sa faca tipare, sa croiasca dupa ele, sa coasa tivuri, sa aplice ornamente si multe altele. Tabara Meseriasilor este cel mai mare proiect al meu, pentru ca niciodata nu am creat 10 tinute in doar trei zile. Iar aceasta realizare a fost posibila datorita celor 47 de elevi, care au fost extrem de dedicati si pasionati.”, spune Ioana Ciolacu, mentorul Seriei Croitorilor din Tabara Meseriasilor.

La finalul taberei, 10 dintre cei mai buni meseriasi au fost premiati cu o bursa oferita de OMV Petrom, in valoare de 500 de lei. Aceasta va fi acordata lunar, timp de un an scolar. Unul dintre bursieri a primit si o masina de cusut, oferita de Ioana Ciolacu. Masinile de cusut pe care elevii au facut practica in Tabara Meseriasilor au fost oferite de firma Brother si vor fi donate scolilor din care au provenit copiii.

Alaturi de viitorii meseriasi, au fost prezenti in Tabara Meseriasilor si 10 profesori din scolile selectate din Buzau. Acestia au participat la cursuri de comunicare si negociere a conflictului in managementul educational, in urma caruia au primit 15 puncte de credit.

In total, in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, editia 2017, vor fi pregatiti anul aceste 300 de elevi din scolile profesionale si liceele tehnologice din Buzau. Domeniile vizate in acest an sunt: petrolier, ospitalier, mecanic, textil si electric. Pana acum, prin tabara au trecut 227 de elevi, din specializarile petrol si gaze, turism si alimentatie, mecanica, respectiv textil. Urmeaza alti 60 de elevi din Buzau, in seria electricienilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...