OMV Petrom: Elevii din Tabara Meseriasilor au reconditionat si daruit 35 de biciclete

Petrom - TM1 2018 - biciclete Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei a incheiat prima saptamana a celei de-a patra editii, cu 60 de noi absolventi. Viitori mecanici au reconditionat si daruit 35 de biciclete unor copii din centre de plasament din judetul Brasov si au demonstrat ca un meserias face lucrurile #DeMeserieNuDeMantuiala.

Timp de o saptamana, elevii din scoli profesionale si licee tehnologice din judetul Gorj au participat la cursuri de dezvoltare personala si profesionala, pentru a deveni mecanici profesionisti. Alaturi de facilitatorii de la Fundatia Noi Orizonturi au invatat prin aventura despre comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial si angajabilitate si si-au depasit limitele in Parcul de Franghii de la Baile Tusnad. Impreuna cu mentorul lor, Gabriel Onofrei, meseriasii aPetrom - TM2 2018 - bicicleteu participat la ateliere practice, unde au invatat notiuni de baza despre meseria lor si au reconditionat 35 de biciclete donate de romani.

Mona_Nicolici_PetromAm inceput cu forte noi a patra editie a Taberei Meseriasilor, iar rezultatele incep deja sa se vada. Elevii nesiguri si retinuti care au pasit acum o saptamana in tabara au inteles ca orice este posibil prin munca si perseverenta, ca sunt capabili de lucruri minunate, ca nu sunt singuri in drumul spre succes si sunt mai bine pregatiti pentru piata muncii. Ei au primit de la mentorul lor, Gabriel Onofrei, exemplul profesionalismului in meseria aleasa si au invatat cum sa isi practice exemplar viitoarea meserie. Mai mult, prin proiectul lor practic, au realizat ca cea mai mare implinire se obtine in momentul in care daruiesti”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Tot in Tabara Meseriasilor au fost selectati cei mai priceputi 10 viitori meseriasi care vor primi lunar o bursa de studiu in valoare de 500 de lei, pe parcursul anului scolar 2018-2019.

Cei 10 profesori prezenti in Tabara Meseriasilor au participat la cursuri de scriere de proiect si management de proiect in care au invatat cum sa isi imbunatateasca proiectele propuse pentru dezvoltarea invatamantului profesional, dar si de dezvoltare profesionala. In luna septembrie cele mai bune proiecte vor primi finantare pentru implementare in valoare totala de 40.000 de euro.

In Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, editia 2018, vor fi pregatiti anul aceste 240 de elevi din  23 de scoli profesionale si licee tehnologice din judetul Gorj. Domeniile vizate in acest an sunt: mecanica, electric, electronica si automatizari, electromecanica, turism si alimentatie, constructii, instalatii si lucrari publice.

  • Seria Constructorilor, 5 – 11 august. Elevii vor lucra alaturi de arhitectii Ina German (Zest Collective) si Zoran Popovici (Edukube);
  • Seria Electricienilor, 19 – 25 august. Elevii vor lucra alaturi de initiatorii proiectului EFdeN, Claudiu Butacu si Mihai Toader-Pasti;
  • Seria Bucatarilor si Ospatarilor, 26 august – 1 septembrie. Elevii vor lucra alaturi de Chef Cezar Munteanu si traineri de la Cool Academy Brasov.

Toate proiectele finale ale viitorilor meseriasi vor avea loc la Coresi Shopping Resort Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.