OMV Petrom finanteaza cu 500000 de euro proiecte bazate pe tehnologie si digitalizare

RO SMART in tara lui Andrei 2018OMV Petrom va deschide pe 2 aprilie inscrierile in cea de-a doua editie a competitiei ”RO SMART in Tara lui Andrei”.

In cadrul acesteia se pot obtine finantari de pana la 45.000 de euro pe proiect, valoarea totala a premiilor din cadrul competitiei fiind de 500.000 de euro. In cadrul competitiei pot fi inscrise proiecte bazate pe tehnologie si digitalizare, care pot imbunatati conditiile de viata ale romanilor.

Perioada de inscriere a proiectelor SMART este intre  02 aprilie – 27 mai 2019, ora 13:00.

Se pot inscrie institutiile publice, organizatiile neguvernamentale, precum si persoane fizice in parteneriat cu institutiile mentionate. Inscrierea se realizeaza exclusiv online, pe site-ul www.taraluiandrei.ro. OMV Petrom ofera granturi totale de 500.000  de euro, urmand ca proiectele castigatoare sa primeasca finantari si mentorat din partea angajatilor OMV Petrom pentru implementarea proiectelor.

Mona Nicolici - PetromIn prima editie am finantat proiecte RO SMART, care au dovedit ca prin tehnologie calitatea vietii unei comunitati se poate imbunatati, iar anul acesta continuam traditia. Asteptam proiecte care fac diferenta prin tehnologie si digitalizare in transformarea comunitatilor de azi in comunitatile viitorului pentru ca ne dorim o tara mai buna in fiecare zi”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Descrierea domeniilor competitiei:

  • Educatie SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie si digitalizare permit digitalizarea curriculei, conectarea mai usoara intre elevi-profesori-parinti sau utilizarea platformelor/ aplicatiilor educationale, dar si alte proiecte din domeniu.
  • Sanatate SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie si digitalizare permit digitalizarea proceselor/ procedurilor medicale, cresterea calitatii asistentei medicale, metode inovatoare de monitorizare, diagnosticare si tratament, dar si alte proiecte din domeniu.
  • Mediu SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie si digitalizare permit: eficientizarea consumului de resurse, sisteme de colectare selectiva si reciclare care utilizeaza tehnologia si solutii digitalizate, controlul plantatilor in mod digital, dar si alte proiecte din domeniu.
  • Transport SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie si digitalizare permit controlul si optimizarea traficului, gestionarea locurilor de parcare sau de transport public electric, dar si alte proiecte din domeniu.
  • Infrastructura SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie si digitalizare permit, imbunatatirea sistemelor de siguranta, inclusiv alertare publica, reducerea birocratiei, sisteme de automatizare a utilitatilor publice propuse de administratii locale de stat, dar si alte proiecte din domeniu.

OMV Petrom este una din primele companii din Romania semnatara a UN Global Compact, inca din 2013. Obiectivele de dezvoltare durabila (ODD) ale Natiunilor Unite constituie agenda convenita la nivel global de toate statele pentru dezvoltarea durabila si adreseaza domenii precum: educatia, schimbarile climatice, reducerea saraciei. ODD-urile au fost adoptate, inclusiv de  Romania, ca un model de dezvoltare durabila pana in 2030.

Competitia RO SMART este in linie cu obiectivele privind calitatea educatiei, sanatatea si dezvoltarea unor orase si comunitati sustenabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.