OMV Petrom: In acest an, peste 1700 de angajati au fost implicati in proiecte pentru comunitate

petrom voluntariatPe parcurul acestui an, un numar de 1700 de voluntari OMV Petrom au fost implicati in proiecte pentru comunitate, sustinand astfel 100 de comunitati. Ei au adus zambetul pe buze pentru nu mai putin de 13.000 de beneficiari. In tot acest demers au fost realizate 60 de proiecte de voluntariat si au fost sprijinite 190 de ONG-uri.

OMV Petrom a initiat, in ultimii 10 ani, campanii de responsabilitate sociala prin platforma Tara lui Andrei, fapt ce a dus la crearea unei culturi a voluntariatului in companie. Chiar de la inceput, initiativele au fost concepute astfel incat sa atraga oamenii care vor sa fie parte a schimbarii, formand comunitati si indivizi mai puternici si mai independenti.

Prin implicarea mea in comunitate cred ca pot influenta comportamentele si pot lasa fericire in urma mea si o urma de speranta. Pentru comunitatea in care traiesc impreuna cu familia, prietenii si colegii nostri, nimic nu se compara cu sentimentul de realizare si de satisfactie pe care il am cand incerc sa ajut cum pot pe unii mai putin norocosi si pentru a schimba viata lor in bine”, ne spune un angajat OMV Petrom implicat in actiuni de voluntariat.

Voluntariatul a luat nastere sub diverse forme, prin care angajatii arata zilnic ca #sepoate: donatii – de exemplu, cel mai longeviv proiect intern, Fii si tu Mos Craciun – strange de peste 10 ani  cate 500 de scrisori  anual, scrisori ale unor copii din medii defavorizate, carora li se indeplinesc dorintele, prin cadourile oferite de angajati.

Actiuni punctuale, pentru comunitate: ecologizari, plantari, reconsolidarea sau constructia unor spatii pentru comunitate sau proiecte mai ample, prin care angajatii aduna si alti voluntari din comunitate.

De exemplu, Campionatul de voluntariat in Tara lui Andrei este un model de buna practica, prin care angajatii propun proiecte pentru a rezolva nevoi din comunitatile lor, prin forta voluntarilor si  finantare din partea OMV Petrom. -. Anul acesta, 12 proiecte au fost finantate cu peste 20.000 euro si au fost implementate de catre voluntari: de la mentorat din partea angajatilor pentru copiii din centre de plasament, la amenajarea unui loc de joaca sigur pentru copii, la proiecte pentru promovarea invatamantului profesional in randul tinerilor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.