OMV Petrom – in topul organizatiilor europene la capitolul sigurantei in trafic

petromOMV Petrom a primit premiul pentru cel mai bun program de imbunatatire a sigurantei rutiere in randul angajatilor sai, la categoria ”Companii mari”, in cadrul Galei PRAISE (Prevenirea accidentelor rutiere pentru siguranta angajatilor). Evenimentul a avut loc pe 20 octombrie la Bruxelles, si a fost organizat de Consiliul European pentru Siguranta Transportului, principalul forum consultativ al Comisiei Europene in materie de siguranta transportului. In ultimii 5 ani, OMV Petrom a derulat o serie de activitati cu scopul prevenirii accidentelor rutiere in randul angajatilor si a contractorilor, printre care:

  • implementarea unui sistem integrat de monitorizare a vehiculelor pentru un numar de 10.000 de conducatori auto
  • cursuri de conducere preventiva
  • evenimente de constientizare asupra importantei sigurantei rutiere
  • cerinte stricte pentru contractori in ceea ce priveste siguranta rutiera

Studiile arata ca accidentele in trafic reprezinta principala cauza a deceselor sau accidentelor la locul de munca. La nivel european, se estimeaza ca 6 din 10 accidente fatale la locul de munca sunt accidente rutiere, inclusiv accidentele din timpul navetei sau pe drumurile efectuate in scop de business.

Compania OMV Petrom este responsabila in prezent de o flota complexa de peste 3.000 de autovehicule usoare si grele (atat detinute, cat si inchiriate) si peste 7.000 de soferi profesionisti si non-profesionisti activi in fiecare luna, care insumeaza peste 100 de milioane km parcursi anual.

De aceea, OMV Petrom a adoptat o strategie ampla de siguranta rutiera in acord cu obiectivele recomandate de Organizatia Natiunilor Unite, angajandu-se pentru perioada 2011-2020 in luarea unor masuri precum:

  • cursuri de imbunatatire a educatiei rutiere si a competentelor soferilor din companie
  • campanii de constientizare a conducatorilor auto fata de regulile de circulatie,
  • cresterea sigurantei autovehiculelor din flota companiei si cerinte specifice pentru contractori
  • implementarea unui sistem performant de monitorizare a vehiculelor din flota in scopul atingerii unor standarde de siguranta si eficienta cat mai inalte
  • imbunatatirea sistemului de raspuns si asistenta in caz de urgenta in trafic
  • campanii de crestere a sigurantei pentru participantii la trafic din comunitatile in care compania isi conduce activitatile de business.

Rezultatul acestor masuri – niciun accident rutier soldat cu fatalitati sau raniri grave nu s-a produs in ultimii 3 ani in randul angajatilor companiei.

Programul de siguranta rutiera se incadreaza in strategia generala de siguranta si securitate a OMV Petrom, parte a strategiei de Sustenabilitate, care reprezinta o prioritate la nivelul intregului grup OMV.

Parte din proiectul PRAISE, Consiliul European pentru Siguranta Transportului prezinta anual premiile care recunosc angajamentul organizatiilor pentru imbunatatirea sigurantei rutiere la locul de munca. Competitia este impartita in trei categorii separate, in functie de marimea si tipul activitatii organizatiei: IMM (Intreprinderi mici si mijlocii), companii mari si autoritati publice. Castigatorii de anul acesta au fost: OMV Petrom la categoria companii mari, Sistemul de Transport public Londra – UK, la categoria autoritati publice, Institute of Advanced Motorists – UK, pentru intreprinderile mici si mijlocii, AstraZeneca si Politia Luxembourg la categoria celor „foarte apreciate”.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.