OMV Petrom: Liga Elevilor Meseriasi se pregateste sa devina vocea meseriasilor de maine

27 de elevi si 17 profesori de la liceele profesionale si tehnice din judetul Buzau au absolvit cursurile Scolii de Vara a Ligii Elevilor Meseriasi, care a avut loc in Poiana Brasov.

Ei se pregatesc pentru a deveni o voce pentru educatia profesionala si tehnica si sa propuna decidentilor solutii eficiente si pe termen lung pentru acest tip de invatamant.

Proiectul Liga Elevilor Meseriasi face parte din programul Romania Meseriasa, dezvoltat de OMV Petrom pentru sustinerea invatamantului tehnic si profesional.

Mona Nicolici 2017„Liga Elevilor Meseriasi este un demers inovator care isi propune sa ofere o voce meseriasilor de maine. O voce puternica, elevilor din scolile profesionale si liceele tehnologice, care vor sa fie parteneri de dialog si sa fie consultati atunci cand se iau decizii privind educatia profesionala din Romania. In aceste scoli sunt elevi cu un potential foarte mare, cu calitati de lider, care abia asteapta sa schimbe perceptia romanilor despre viitorii meseriasi. Avem nevoie de ei pentru a da o alta fata educatiei practice din tara noastra. In urmatoaActivitati in Liga Elevilor Meseriasirele luni vom lucra impreuna, dar si alaturi de experti din diverse domenii, pentru a transforma in realitate solutiile curajoase pe care le-au gasit la problemele dureroase din scoli” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate OMV Petrom si Membru in Consiliul Director al Ligii Elevilor Meseriasi.

In Scoala de Vara a Ligii Elevilor Meseriasi, elevii au urmat cursuri de leadership si comunicare, sustinute de Fundatia LEADERS; au parcurs un training de comunicare cu media, au invatat ce inseamna advocacy-ul si cum pot lupta pentru cauza lor – un sistem de invatamant profesional performant si au gandit solutii pornind de la probleme presante ale invatamantului tehnic si professional.

Mai mult, tinerii au pus in practica lucrurile invatate: au dezbatut problemele lor si au aflat cum se pot schimba lucrurile la nivel sistemic de la doi fosti Ministri ai Educatiei – Ecaterina Andronescu si Adrian Curaj – dar si pe pe plan local, de la Administratorul Public al orasului Sinaia, Marian Panait.

Nu in ultimul rand, tinerii si-au stabilit rolurile in cadrul grupului de initiativa: si-au ales  Presedintele si Consiliul Director si au stabilit care sunt misiunea si viziunea care ii vor ghida pe viitor.

Profesorii au luat parte la sesiuni de dezvoltare a abilitatilor de viata la copii si tineri, alaturi de traineri de la Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si au invatat cum sa ii sprijine pe elevi in misiunea lor de a schimba lucrurile din interior.

In urmatoarele luni, Liga Elevilor Meseriasi se va reuni pentru a contura planuri de actiune si pentru a transforma in realitate solutiile pe care le-au identificat membrii acesteia. Elevii vor lucra alaturi de profesori  dar si de experti din advocacy, comunicare, educatie sau legislatie. Vor merge spre decidenti, dar si spre angajatori, pentru a le obtine sprijinul si pentru a-i implica in rezolvarea problemelor din invatamantul profesional si tehnologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.