OMV Petrom ofera 200.000 euro celor care au solutii pentru dezvoltare comunitara

PrintOMV Petrom si Fundatia PACT lanseaza cea de-a patra editie a competitiei nationale de proiecte „Idei din Tara lui Andrei”. Aceasta sprijina romanii cu solutii din sfera dezvoltarii comunitare, educatiei pentru angajabilitate, eco-eficientei si eco-inovatiei. Programul finanteaza proiecte pentru dezvoltarea sustenabila a comunitatilor din Romania cu granturi totale de pana la 200.000 euro. Pana pe 3 decembrie, persoanele fizice, organizatiile neguvernamentale, institutiile de invatamant si alte institutii publice isi potPrint inscrie ideile in competitie pe www.taraluiandrei.ro, la sectiunea Idei din Tara lui Andrei.

Mona_Nicolici_Petrom”Credem cu tarie in puterea ideilor bune de a schimba oameni si comunitati. In acelasi timp, stim ca, pentru a deveni realitate, ideile bune au nevoie de sprijin si recunoastere. Pentru a patra oara, in Idei din Tara lui Andrei, cautam oameni cu initiativa, dornici sa fie parte activa din schimbarea in bine a comunitatilor unde traiesc”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

In editia de anul acesta, ideile propuse se pot incadra intr-unul dintre urmatoarele trei domenii:

  • dezvoltare comunitara – initiative care rezolva o problema sociala in comunitatea locala, valorificand in mod eficient resursele, nevoile si oportunitatile existente;
  • educatie pentru angajabilitate – proiecte care contribuie la formarea si pregatirea pentru piata muncii atat a tinerilor, cat si a adultilor;
  • mediu: eco-eficienta sau eco-inovatie – promovarea unui comportament cumpatat, prin folosirea in mod responsabil a resurselor naturale si a inovatiei pentru protectia si valorizarea mediului inconjurator.

Proiectele inscrise in editia din 2015 a competitiei vor trece prin doua etape de evaluare. Cea dintai este votul public, ce se va desfasura in perioada 7 – 18 decembrie 2015 si va reprezenta 40% din punctajul final. Cea de-a doua etapa va avea loc intre 7 decembrie 2015 si 13 ianuarie 2016, cand juriul „Idei din Tara lui Andrei” va analiza ideile primite, iar evaluarile lor vor reprezenta 60% din totalul punctajului. Pe 20 ianuarie 2016 vor fi anuntati castigatorii competitiei, cei care au obtinut punctajul cel mai mare in urma votului public si al evaluarii juriului. Din juriu vor face parte reprezentanti ai unor ONG, membri ai Fundatiei PACT si ai OMV Petrom, bloggeri si jurnalisti.

Pe parcursul celor trei editii de pana acum ale competitiei „Idei din Tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de 360.000 de euro pentru peste 40 de proiecte sociale. O parte din castigatori si-au transformat ideile de proiecte in adevarate afaceri sociale, contribuind la schimbarea in bine a zeci de comunitati de pe teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.