OMV Petrom organizeaza a cincea editie a Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei

OMV_Petrom_Tabara_Meseriasilor_1OMV Petrom organizeaza o noua editie a Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei, unul dintre cele mai ample proiecte de formare a elevilor din scolile profesionale. 

Anul acesta vor participa in Tabara Meseriasilor 240 de elevi selectati din 26 de scoli profesionale din judetele Arges si Dambovita. Ei vor invata meserie de la specialisti care exceleaza in domeniile selectate: mecanica, electronica si automatizari. Elevii vor participa si la ateliere de dezvoltare personala, prin care isi vor dezvolta abilitatile de comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial si incredere in sine.

De asemenea, 40 de profesori din aceste scoli se vor alatura taberei si vor propune proiecte de dezvoltarea invatamantului profesional, care pot fi selectate pentru implementare cu o finantare totala de 40.000 de euro.

Mona Nicolici - Petrom“OMV Petrom este una dintre companiile pionier din Romania in sustinerea educatiei profesionale. Dincolo de un interes real de business in a pregati specialisti pe domeniul de petrol si gaze, compania si-a asumat responsabilitatea de a se implica la nivel national, pentru o gasi solutii pe termen lung pentru o schimbare sistemica in domeniul educatiei profesionale. Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei ne-a aratat, de-a lungul celor 5 ani, mare parte dintre solutiile  acestui tip de invatamant. Este un model-pilot de scoala moderna, adaptata nevoilor pietei muncii, care poate fi pusa in practica, de autoritati si angajatori, pentru a da societatii meseriasii profesionisti de care are nevoie”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

In Tabara Meseriasilor din acest an, elevii scolilor profesionale vor simula un program de lucru real in cadrul unor ateliere practice si vor lucra alaturi de profesori si mentor, astfel:

►           Seria mecanicilor: 28 iulie – 11 august si 19 – 25 august. Elevii vor lucra alaturi de presedintele Federatiei Romane de Drift, Gabriel Onofrei.

►           Seria electricienilor: 26 – 31 august. Elevii vor lucra alaturi de initiatorii proiectului EFdeN, Claudiu Butacu si Mihai Toader-Pasti;

In fiecare saptamana vor participa cate 60 de elevi  care vor avea de pus in practica un proiect final, care va demonstra evolutia lor in Tabara Meseriasilor.

Dintre cei 240 de  elevi participanti, 40 cei mai implicati si cu o evolutie deosebita in cadrul Taberei, vor primi burse de studiu  in valoare de 500 de lei, pe parcursul anului scolar 2019-2020. In acelasi timp, cele mai bune proiecte propuse de profesorii participanti in Tabara Meseriasilor 2019 vor primi finantare pentru implementare in valoare totala de 40.000 de euro.

Tabara Meseriasilor face parte din programul Romania Meseriasa, dedicat sustinerii si dezvoltarii invatamantului profesional si tehnic din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.