OMV Petrom: Pana pe 23 octombrie pot fi inscrise proiecte in competitia RO SMART in Tara lui Andrei

RO SMART in tara lui Andrei 2018Doar pana pe 23 octombrie se mai pot inscrie proiecte de tip  SMART CITY in competitia nationala de proiecte „RO SMART in Tara lui Andrei”, o competitie care urmareste sa puna tehnologia in sprijinul dezvoltarii sustenabile a comunitatilor din Romania.

Proiectele castigatoare pot primi finantari de pana la 45.000 de euro fiecare, mentorat din partea angajatilor OMV Petrom si consultanta tehnica pentru implementarea proiectelor software din partea companiei Life is Hard.

Proiectele inscrise pot urmari directii precum: eficientizarea consumului de resurse, imbunatatirea serviciilor publice, crearea unui cadru mai conectat intre cetateni – administratiile publice, monitorizarea si gestionarea eficienta a datelor, cresterea calitatii vietii cetatenilor din comunitate.

Initiatorii pot propune proiecte SMART in 8 domenii cheie pentru dezvoltarea sustenabila a Romaniei: educatie, infrastructura, sanatate, siguranta, transport, agricultura, energie si mediu.

In competitie se pot inscrie organizatii neguvernamentale, institutii publice, autoritati ale administratiei publice locale sau unitati si institutii de invatamant din sistemul de stat din orice localitate din Romania. Persoanele fizice se pot inscrie in competitie in parteneriat cu una dintre entitatile mentionate anterior.

Cu titlu de exemplu, participantii pot propune proiecte pentru cele 8 domenii astfel:

  1. Educatie SMART – Proiectele pot viza: imbunatatirea curriculumului educational prin intermediul tehnologiei; digitalizarea curriculumului educational, integrarea tehnologiilor moderne in sistemul educational traditional.
  2. Infrastructura SMART – Proiectele pot viza: monitorizarea si analiza datelor pentru imbunatatirea infrastructurii, facilitarea accesului la utilitati publice, la telecomunicatii si internet prin intemediului tehnologiei, dezvoltarea/ eficientizarea cladirilor sau a altor spatii, dezvoltarea infrastructurii turistice, cresterea nivelului de conectivitate a cetatenilor, prin intermediul tehnologiei.
  3. Sanatate SMART – proiectele de sanatate pot viza integrarea conectivitatii in sistemul de sanatate, facilitarea accesului la informatii, digitalizarea proceselor/ procedurilor, telemedicina, managementul datelor, acces la servicii de sanatate, dezvoltarea unor aplicatii pentru monitorizarea semnelor vitale/ alti indici de sanatate etc.
  4. Mediu SMART – proiecte pentru mediul inconjurator care pot sa eficientizeze consumul de resurse, prin intermediul tehnologiei, solutii de stocare inteligente, aplicatii mobile, sisteme de colectare selectiva si reciclare care integraza tehnologia etc.
  5. Transport SMART – introducerea sistemelor de management al traficului, introducerea sistemelor de informare a cetatenilor cu privire la datele din trafic, sisteme de management al incidentelor si alertare publica, folosirea tehnologiei pentru fluidizarea traficului sau a transportului public, incurajarea mobilitatii electrice etc.
  6. Agricultura Smart – proiectele de agricultura pot viza: automatizarea proceselor, monitorizarea datelor (calitatea apei, solului etc.) si alertarea publica, facilitarea accesului la resurse, controlul plantatilor prin intermediul tehnologiei etc.
  7. Energie Smart – participantii pot propune proiecte de energie care pot viza accesul la energie pentru comunitati vulnerabile, prin folosirea tehnologiei, gestionarea eficienta a consumului de energie, folosirea energiei regenerabile/ din surse alternative etc.
  8. Siguranta Smart – proiecte de siguranta cum ar fi: dezvoltarea unor sistem de alertare publica in caz de urgenta, monitorizarea datelor, prevenirea dezastrelor, asigurarea sigurantei cetatenilor din grupuri vulnerabile, prevenirea criminalitatii prin intermediul tehnologieietc.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public (20%) si jurizate de experti din domeniu (80%). In urma punctajului obtinut, maximum 20 de proiecte sunt selectate pentru a intra in etapa finala.

Pentru evaluarea proiectelor finaliste initiatorii vor sustine o prezentare a proiectului in fata juriului  si vor raspunde intrebarilor acestuia. In urma prezentarii, juriul va reevalua proiectele ajunse in aceasta etapa si va fi stabilit clasamentul final.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.