OMV Petrom: Peste 100 de voluntari au plantat 1500 de puieti la Boldesti-Scaeni

Plantare Petrom

OMV Petrom a organizat o actiune de voluntariat in localitatea Boldesti-Scaeni din judetul Prahova, in care au fost plantati circa 1500 de copaci. Activitatea a avut rolul de a construi o bariera forestiera pe trei dintre drumurile din localitate, de a infrumuseta orasul, dar si de a promova un comportament eco-civic prin protejarea mediului inconjurator. Actiunea de plantare continua angajamentul pe termen lung pe care OMV Petrom si l-a asumat fata de comunitatea locala. Inca din 2012, OMV Petrom desfasoara in Boldesti Scaeni activitati de tip scoala dupa scoala, de educatie interculturala pentru copiii romi si romani si activitati de consiliere parentala.

Mona_Nicolici_PetromActiunea de voluntariat a fost mai mult decat o plantare, a fost o lectie despre integrare, despre schimbare a mentalitatilor si depasirea unor bariere culturale. Bariere ce ne impiedica de multe ori sa colaboram pentru atingerea unui scop comun – acela de a contribui la dezvoltarea proprie si a comunitatii in care traim”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

La activitatea de voluntariat au participat atat membri CERC Boldesti-Scaeni, jurnalisti, membri din comunitate, elevi si profesori, cat si angajati OMV Petrom. In pregatirea plantarii, Asociatia Mai Mult Verde a realizat un studiu la fata locului si, in functie de caracteristicile solului, a stabilit care sunt locurile propice si speciile de pomi potrivite zonei. Astfel, tei, salcami siarbusti au fost plantati in 4 zone ale orasului. Una dintre locatii este chiar drumul ce leaga orasul Boldesti de comunitatea roma de la periferie. Implicarea localnicilor de etnii diferite a avut rolul de a contribui pe termen lung la cresterea tolerantei fata de persoanele rome si de integrare in viata comunitatii in ansamblul ei.

Incepand cu 2015, compania a inaugurat in localitate Centrul de Resurse al Comunitatii(CERC) Boldesti-Scaeni, o cladire ridicata dupa cele mai riguroase standarde de sustenabilitate in constructie, independenta de utilitatile din reteaua publica si construita cu materiale ecologice. Centrul gazduieste activitati educationale pentru copii si parinti, iar in viitor vor avea loc cursuri de pregatire profesionala pentru membrii comunitatii.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.