OMV Petrom pregateste o noua serie de elevi prin programul Scoala Petrolistilor

petrom_Campionat_de_VoluntariatOMV Petrom va pregati o noua serie de elevi sa devina operator sonda si operator extractie titei si gaze, prin intermediul programului ”Scoala Petrolistilor”. In cele trei clase de invatamant profesional, pentru anul scolar 2015-2016 s-au inscris 271 de candidati, dintre care: 70 de elevi de la Liceul Tehnologic ”Astra” Pitesti, 131 de elevi de la Colegiul Tehnic ”Grigore Cobalcescu” din Moinesti si 70 de elevi de la Liceul ” Voievodul Mircea” din Targoviste. Odata cu incheierea perioadei de depunere a dosarelor, Colegiul Tehnic ”Grigore Cobalcescu” Petrom_Sustainability_Report_2012din Moinesti a inregistrat cel mai mare numar de inscrieri, ajungand la 131 de candidati care vor concura pentru cele 28 de locuri disponibile.

Mona_Nicolici_PetromSuccesul de care se bucurat programul „Scoala Petrolistilor” evidentiaza nevoia de orientare catre un tip de educatie nisat pe cerintele pietei in prezent, un tip de educatie care sa ofere tinerilor ocazia de a dobandi experienta practica in campul muncii. Prin programul ”Scoala Petrolistilor” ne dorim sa sustinem dezvoltarea invatamantului profesional si, in acelasi timp, sa cream forta de munca specializata cu ajutorul componentei predominant practice a programului. Credem in nevoia de schimbare si de adaptare la cerintele pietei si tocmai de aceea ii sprijinim pe tinerii care doresc sa isi dezvolte o cariera in acest domeniu”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

”Scoala Petrolistilor” este un proiect educational care consta in sustinerea claselor de invatamant profesional cu specializari in meseria de operator sonde si operator titei si gaze, in trei licee din Romania, incepand cu anul scolar 2015-2016 (Liceul Tehnologic ”Astra” Pitesti, Colegiul Tehnic ”Grigore, Cobalcescu” din Moinesti si Liceul ” Voievodul Mircea” din Targoviste).
Fiecare clasa are 28 de locuri, cate 14 locuri fiind rezervate pentru fiecare dintre cele doua calificari. In urma absolvirii cursurilor, cu o durata de 3 ani, elevii vor obtine o certificare recunoscuta la nivel european. Copiii inscrisi in cadrul acestor clase beneficiaza de o bursa lunara oferita de statul roman in valoare de 200 de lei, la care se adauga o bursa de maximum 700 de lei, care poate fi obtinuta de elevii care indeplinesc anumite conditii legate de performanta. In plus, elevii vor face stagii de practica in cadrul companiei OMV Petrom.

De asemenea, compania aloca 77.000 de euro pentru dotarea laboratoarelor celor 3 licee cu echipamente de mecanica necesare pentru practica elevilor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.