OMV Petrom sustine cu 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrica

Spital Daruieste ViataOMV Petrom a alocat 10 milioane de euro Asociatiei Daruieste Viata pentru a finaliza constructia primului spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania.

Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achizitia de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea si tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) si echipamente pentru blocul operator precum si pentru training-ul personalului medical si auxiliar al spitalului.

Restul de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrari de instalatii sanitare si electrice si amenajari interioare.

Cristina Verchere_CEO OMV PetromNoi, OMV Petrom, suntem foarte mandri sa contribuim la construirea primului spital de oncologie pediatrica din Romania. Fiecare copil merita o sansa la viata si am fost cu adevarat impresionata de numarul mare de romani care sprijina acest spital cu donatii. Exista cauze care pot parea imposibil de realizat si e nevoie de mult curaj pentru a porni la drum. Dar, cand acestea sunt importante pentru un numar mare de oameni, visul va deveni realitate”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

 

Carmen Uscatu, presedinte Asociatia Daruieste Viata.Am pornit acest proiect de la zero, dar cu incredere ca romanii pot sa-si ia viata in maini si sa-si construiasca singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul caramida cu caramida, datorita sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri si au donat online, precum si datorita companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contributie, oricat de mica, ne-a ajutat sa mergem inainte si sa ajungem in acest moment in care sa obtinem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranta cea mai mare sponsorizare primita de Daruieste Viata pentru spitalul oncologic pentru copii si ea ne ajuta sa incheiem proiectul conform calendarului stabilit”, a declarat Carmen Uscatu, Daruieste Viata.

„Decizia OMV Petrom este o adevarata sansa pentru copiii bolnavi de cancer din Romania si pentru familiile lor si o confirmare a investitiei facute de fiecare dintre donatorii si dintre sponsorii nostri. Este o dovada de solidaritate si de cat de puternici putem fi toti, cu mic si mare, daca suntem solidari. Ne dorim ca exemplul dat de OMV Petrom sa fie urmat si de altii, firme sau donatori privati, asa cum si aceasta companie a urmat exemplul a sute de mii de romani si a numeroase alte companii”, a spus Oana Gheorghiu, Asociatia Daruieste viata.

Anul trecut, in statiile OMV si Petrom din tara s-au strans peste 50.000 de euro prin donatiile de la clienti. Campania va continua si in urmatorii 2 ani, astfel incat, orice client al statiilor OMV si Petrom sa poata contribui, in continuare la finalizarea spitalului.

Despre Primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania

Spitalul de Oncologie si Radioterapie Pediatrica va fi primul spital specializat in oncologie pediatrica din Romania si va functiona in incinta spitalului Marie Curie din Bucuresti. Pacientii vor avea acces la toate specialitatile pediatrice necesare pentru tratarea holistica a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc). Noul spital va putea asigura tratarea, in fiecare an, a peste 300 de copii cu cancer, dar si efectuarea a peste 9.600 de interventii chirurgicale oncologice si non-oncologice.

Asociatia Daruieste Viata a demarat in 2017 proiectul de constructie a spitalului, bazandu-se pe fonduri private (donatii de la persoane fizice si companii). In 2018, au inceput lucrarile de constructie. Proiectul va continua cu partea de instalatii, design interior precum si cu achizitia de echipamente speciale si pregatirea personalului.

Spitalul va avea 6 etaje si o suprafata totala de 12.000 de metri patrati, cu un nou bloc operator, cu 7 sali de operatii, sectii de  chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie si terapie intensiva. Asociatia Daruieste Viata si-a propus ca  spitalul sa fie dat in folosinta in 2020. El va functiona ca spital public, in cadrul Spitalului Marie Curie, dar dupa proceduri medicale si de management specifice unitatilor similare din Occident.

Se estimeaza ca in Romania sunt 5000 de copii bolnavi de cancer si in fiecare an, alti 500 de copii sunt diagnosticati cu aceasta boala. Mai mult de jumatate dintre acestia sunt tratati in Bucuresti, in cele doua centre existente (Marie Curie si IOB), care nu pot raspunde in totalitate nevoilor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.