OMV Petrom: Ultima saptamana de inscrieri in Fabricat in Tara lui Andrei

OMV Petrom - Fabricat_in_Tara_lui_Andrei_ Cristian BraneaDoar pana pe 2 iulie, cei care au o idee de afacere sociala se pot inscrie in competitia Fabricat in Tara lui Andrei, derulata de OMV Petrom. Programul ofera finantari in valoare totala de 350.000 de euro si 2 ani de consultanta de business. Oricine, cu sau fara experienta anterioara de business, isi poate inscrie ideea de afacere sociala care isi propune sa aduca valoare economica si sociala uneia dintre cele 29 de comunitati din program. Antreprenorii, ONG-urile, PFA-urile, SRL-urile sau intreprinderile individuale se pot inscrie pe site-ul competitiei, www.taraluiandrei.ro.

In luna august, juriul Fabricat in Tara lui Andrei va selecta 35 de finalisti. Acestia vor parcurge o etapa de pregatire, in care vor primi consultanta de la expertii Fabricat in Tara lui Andrei, axata pe nevoile individuale ale fiecarui finalist si sprijin financiar pentru a testa fezabilitatea ideilor. Castigatorii vor fi anuntati in luna aprilie 2016 si vor primi finantare nerambursabila de pana la 32.000 de euro fiecare. Petrom City1Sprijinul financiar este completat de orele de consultanta oferite antreprenorilor pe toata durata proiectului, in domenii cheie pentru viitoarele afaceri: management financiar, legislativ, marketing, distributie, etc.

Cele 29 de comunitati incluse in program sunt: Micesti (judetul Arges); Zemes, Moinesti, Slanic Moldova (judetul Bacau); Suplacu de Barcau, Marghita (judetul Bihor); Scortoasa, Tisau, Berca (judetul Buzau); Corbu (judetul Constanta); Moreni, Aninoasa, Gura Ocnitei (judetul Dambovita); Clejani, Marsa (judetul Giurgiu); Bustuchin, Turburea, Ticleni (judetul Gorj); Movileni, Poboru (judetul Olt); Poiana Campina, Podenii Noi, Scorteni (judetul Prahova); Marca (judetul Salaj); Videle, Cosmesti, Silistea, Scurtu Mare (judetul Teleorman); Madulari (judetul Valcea).

Competitia este organizata in parteneriat cu Fundatia NESsT, o organizatie internationala specializata in dezvoltarea de afaceri sociale in tarile in curs de dezvoltare. Rolul sau va fi de a asigura selectia si consultanta pentru dezvoltarea afacerilor sociale in primii ani de la infiintare.

In prima editie a proiectului, 10 afaceri sociale au fost dezvoltate si finantate. Pana la finalul anului 2015, acestea vor genera: 33 de locuri de munca pentru oamenii din comunitati, venituri pentru 481 de localnici, instruire pentru 171 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.